onsdag 29 september 2010

The Whole Truth S01E01

Åklagaren och försvararen

Kortfattad handling: I ”The Whole Truth” får vi följa ett gäng åklagare och försvarares synvinkel på ett och samma fall.

Efter en snabb titt i rollistan så ser man direkt att nästan alla har varit inblandade i ”Numb3rs” eller ”Cityakuten”, där den mest meriterade kommer från den sistnämnda serien nämligen Maura Tierney. Varför det är så vet jag inte, kanske har de haft samma rollbesättare och/eller producent? Ett litet sidospår som inte har något med något att göra.

Som jag skrev i handlingen får vi följa både åklagare och försvarare när de brottas kring ett och samma mål. Och mig veterligen brukar inte dessa två parter lika stor utrymme i en tv-serie, det brukar vara antingen eller. Men jag kan ha fel? Detta gör i alla fall denna serie något mera intressant än de övriga femtioelva i samma genre.

Men det är också denna series fall. ”The Whole Truth” är alldeles för hård, cynisk och kall för min smak. Åklagarna lovar guld och gröna skogar – eller i deras fall alla skall få dödstraff – åt deras klienters vägnar. Medans försvararna å andra sidan är beredda att fria allt och alla. Hårt, cyniskt och väldigt, väldigt amerikanskt.

Något gott finns det nog ändå att säga om denna serie. Maura Tierney lyckas ändå bra som hårdför åklagare (hon påminner faktiskt lite om Judge Judy) - även om det blir lite tramsigt emellanåt som en scen när hon står i ett linne på en skjutbana och skjuter pistol - och bevisar att hon kan spela något annat än doktor i ”Cityakuten”.

Vad är då hela sanningen? Att ”The Defenders” faktiskt är bättre än denna serie. Hur otroligt det än kan låta.

Inga kommentarer: