måndag 27 september 2010

The Event S01E01

Kortfattad handling: En av USA:s största mörkläggningar är på väg att komma upp till ytan, en mörkläggning som är såpass stor så att inte ens USA:s president vet vad som händer. Och mitt i alltihopa finns Sean Walker, en ung man som börjar nysta i sin flickväns försvinnande och blir ofrivilligt indragen i något stort.

Säg den av de senaste årens största och mest hypade tv-serier som inte har jämförts med ”The Events” handling? Men jag gillar inte att jämföra ”The Events” handling med någon annan tv-serie, för denna serie är unik på sitt sätt på samma sätt som till exempel ”Fringe” och ”Lost” är unika på sina sätt (och vips så råkade jag jämföra ”The Event” med både ”Fringe” och ”Lost”).

Nerven finns där hela tiden. Vad händer och varför? Hopp fram och tillbaka i tiden gynnar oftast inte en tv-serie och den gynnar än mindre tittaren om det blir för rörigt. Och till en början är det lite svårt att hänga med i svängarna, det är först under sista tredjedelen av det första avsnittet som det känns naturligt att hoppa alltifrån 13 månader tillbaka i tiden till några dagar. Allt för nerven och spänningen.

Bra skådespelarinsatser men emellanåt känns det som om de mest är statister som säger sina repliker i väntan på en ny oväntad vändning. Men det är min lite bakvända tolkning. Annars är ”The Event” lätt en av hösten 3-4 bästa nya tv-serier och man måste ju bara se det andra avsnittet, vilka är de 97 i Alaska? Till sist ett stort tack till SVT som köpte in denna serie såpass fort som de gjorde. Mera sådant i framtiden!

Inga kommentarer: