tisdag 21 september 2010

Lonestar S01E01

Same, same but diffrent...

Kortfattad handling: Bob och Robert är för den utomstående en och samma person. Men för frun Cat och flickvännen Lindsey är de två helt olika personer. Bedragaren Robert Lever två helt skilda liv, ett i Houston under sin krävande styvfar tillika oljemagnaten Clint Thatcher och ett helt annat liv 700km bort. Och nu håller allt på att rasa ihop.

Det har gjort förut både i tv-serier och i filmer och skämtats om i de nyss nämnda, men det var länge sedan det var en renodlad film/tv-serie om just en man (eller kvinna för den delen) som lever två separata liv med två olika familjer. Så det är svårt att jämföra denna serie med något annat. Det närmaste jag kan tänka mig är ”Big Love” fast det är inte rätt det heller.

Familjen som han har i Houston är den klart mest intressanta av de två han har. Med sin hårdföre styvfar Clint Thatcher (superbt spelad av Jon Voight) som den starkast lysande stjärnan och en hel hög med svågrar som är avundsjuka Robert (eller var det Bob?). John Allen både far och mentor åt sin son Robert håller i tyglar och guidar sin son i hur han skall lägga upp sina planer.

Annars är serien hyfsat spännande och premissen, innan man ens har sett en minut av serien utan bara har hört talas om den, är som upplagd för att det någon gång skall gå åt pipsvängen. Frågan är bara när.

Höstsäsongen är lång och intensiv, jag vet ännu inte om det här är någon serie att satsa på innan jag har betat av majoriteten av alla nya serier. ”Lonestar” är helt okej, så mycket kan jag säga och visst är samspelet mellan far och son, son och styvfar väldigt laddade och intensiva emellanåt vilket bådar gott.

1 kommentar:

Björn sa...

Liten korrigering. Clint Thatcher (Voigt) är _Cats_ far, dvs Roberts/Bobs svärfar.