fredag 24 september 2010

Chase S01E01

Kortfattad handling: Vi får följa ett gäng US Marshalls som jagar efterlysta runt om i USA. Och i centrum står Annie Frost som en av de mest framstående bland alla sheriffer

Här går det undan! Redan i inledningen av detta första avsnittet är jakten redan igång och slutar ett par minuter senare. Sedan är det dags igen. Och så håller det på i ett rasande tempo. Om ”Detroit 1-8-7” var en skitig och bufflig serie så är ”Chase” betydligt mera sofistikerad och vacker. Och då tänker jag inte enbart på Annie Frost spelad av Kelli Giddish.

Ytterliggare en snygg tuff brud som sparkar stjärt bland höstens serier, vad hände med alla bimbos kan man undra? Eller för den delen alla vanliga kvinnor? Fast de kanske inte är lika intressanta? Intressanta karaktärer är annars A och O när det gäller polisserier, för polisyrket och premisserna där runt omkring kan bara varieras ett visst antal gånger innan vissa av serierna är utformade på samma sätt.

Se bara på CSI och sättet de satte utredarna i fokus istället för farbror blå i sin blinkande bil. Hur många liknande serier på samma tema har det inte kommit under de senaste 10 åren? Och de som fortfarande är slagkraftiga är det tackvare en stark huvudrollsinnehavare inte på grund av en originell story som inte är såpass originell längre. Även intressanta skurkar gör sitt. Men det första avsnittet misslyckas kapitalt med det, skurken har rosa skjortor, truckerkepsar och fula peruker (eller dåliga hårfärgningar, det är svårt att avgöra), det går alltid bort.

Åter till ”Chase”, det är lite, men bara lite, originellt att använda sig av Marshalls i en serie istället för vanliga poliser. Den här typen av poliser som vi har lärt oss att älska tackvare Tommy Lee Jones och han två oförglömliga roller i ”The Fugetive” och ”U.S Marshalls”. Men tillsammans med en lättglömd handling och få intressanta historier blir det nog svårt för ”Chase” att hävda sig bland alla dessa serier i samma genre.

1 kommentar:

Björn sa...

Nja, så värst originellt är det väl inte med tanke på att upplägget (kvinnlig US Marshall) påminner väldigt mycket om "In Plain Sight".