tisdag 28 september 2010

Outsourced S01E01

Kortfattad handling: Tv-serien baserad på 2006 års film med samma namn handlar om Todd Dempsey som efter en kurs återvänder till sitt arbete som ledare för ett callcenter, "Mid America Novelties", för att istället mötas av en tom lokal. Han får ett ultimatum flytta till Indien med resten av företaget eller få sparken.

Det finns ingen humor som är så enkelspårig som Indisk humor kontra den Brittiska, eller som i det här fallet den Amerikanska. Det är vi mot dom mentalitet med bara en vinnare, eller rättare sagt alltid en förlorare, Indierna. Oj! Kor är heliga! Oj! Deras mat är stark. Oj! De har lustiga hattar. Oj! De har lustiga namn (Manmeat). Själv tröttnade jag på den här typen av humor redan när SVT sände ”The Kumars at No. 42” för ett par år sedan.

Visst drar ”Outsourced” ner något skratt då och då, för riktig så dålig som ”Mike & Molly” är inte detta. Det finns ett par karaktärer som har viss potential som Gupta en Milton-light (Office Space) variant och jag antar att Ben Rappaport (Todd Dempsey) sköter sig bra. Men som det ser ut nu så kommer jag inte att följa denna serie och det dröjer nog innan den letar sig hit och blir tablålagd runt 23:00 på Kanal 5 (eller TV6, möjligen TV3). Förutsatt att serien får en hel säsong det vill säga.

Inga kommentarer: