onsdag 22 september 2010

Raising Hope S01E01


Kortfattad handling: Jimmy Chance är en 23-årig poolskötare som bor hemma hos sina föräldrar men en dag ställs allt på sin kant när han får en nyfödd dotter att ta hand om sedan modern har blivit avrättad.

Slackerkomedi i dess enklaste form. Många sköna skådisar som Jimmys morsa Martha Pimpton senast sedd i bland annat ”Fringe”, ”How To Make it in America”, ”The Good Wife” mfl. serier. Och underskattade Garret Dillahunt, Terminatorn i ”The Sarah Connor Chronicles”. Och Cloris Leachman (senast sedd i Roasten av Bob Saget). En rätt banal historia egentligen som för tankarna vidare till ”My name is Earl”.

Ung hopplös man som tar sig i kragen, inget vi inte har sett tidigare. Några halvt om halvt morbida scener. Kan bli kul framöver om inte annat för Cloris Leachman prestation. En såpass meriterad gammal kvinna som började sin karriär i mitten av 1940-talet hoppar på en sådan här lättsam serie. Kanske ser hon något som inte vi har sett?

Fördelen med sitcoms som är halvbra gentemot dramor, är att halvbra sitcoms är lättsmälta på sina dryga 25 minuter. Halvbra drama på närmare 1h kan bli olidliga. Än så länge ligger ”Raising Hope” långt uppe på listan över serier jag kan tänka mig att fortsätta att se. Men det kan fort ändra sig.

Inga kommentarer: