måndag 1 oktober 2007

Vad är det på tv idag? - 1 oktober

Gynekologen i Askim SVT1 20:30 Premiär: I det välbärgade villaområdet Askim, strax söder om Göteborg, driver Henning sin mottagning tillsammans med hustrun Louise. I egenskap av samhällets gynekolog får Henning veta både den ena och andra intima detaljen om invånarna i samhället, i synnerhet vad gäller kvinnorna. Det visar sig att ett bubblande inferno av instängda känslor döljer sig under den välfriserade ytan i Askim-hemmen. Själv är Henning in i själen trött på att utforska kvinnors inre och försöker finna kärleken på ett helt annat håll. Henning får ta itu med ett klamydiafall som får allvarliga konsekvenser. Bokcirkelledaren Pål arbetar för att förlösa Askimskvinnorna och Louise kan inte motstå frestelsen. SVT.se.

Dexter tar sig an två mord, ett där hans kollega misstänks har blivit mördad av maffian och ett annat mord tar han sig an på sitt eget lilla sätt, en rattfyllerist har kört ihjäl en tonåring. TV6 23:00.


Hitta hem är det första av tre nyheter på TV4 ikväll. I Hitta hem får hundar och katter nya hem. 19:30.


Första, andra tredje! Ernst nya auktionsprogram där han åker land och rike runt och anordnar auktioner. TV4 20:00.


Pokerfejs är sist ut. Adam Alsing är tillbaka med sitt underhållningsprogram Pokerfejs på TV4 21:00.


CSI Ikvällens avsnitt blir en man mördad i sin limousine och temaet ser kopplingar till ett annat mord. Kanal 5 21:00.


Boston Tea Party. Kvällens tema: Pengar. Kanal 5 21:55.


Primeval En 70 miljoner år gammal dinosaurie äter upp en golfare och Professor Nick Cutter blir inkallad för att lösa mysteriet. Kanal 9 20:00.

Filmkrönikan Ikväll recenseras Sardust, Sicko och Järnets änglar. Och som vanligt reportage, DVD-tips, tävlingar mm. SVT2 22:25.

My Name is Earl Mustaschprydde Earl driver med en annan mustaschprydd... kvinna?Nu skall hon få upprättelse. TV6 22:30.

Stargate SG-1. Daniel fortsätter sin kamp mot Anubis nu när resten av gänget en gång för alla har besegrat replikatorerna. 18:00 TV6.


Besserwisser Enligt mig var det på tiden att Hoa Hoa Dahlgren fick ett eget frågesportprogram och nu när han äntligen har fått det är det på en Kanal som nästan ingen tittar på, Kanal 9. Men i vilket fall som helst, ikväll är det premiär för hans program Besserwisser på Kanal 9 19:30.

Besserwisser är en ny quiz show utvecklad speciellt för Kanal 9. Två tävlande utmanar varandra på en unik spelplan fylld med väntade och ovändade frågor. En spelplan består av 5x5 rutor där varje ruta är en fråga som bestäms utifrån olika ämneskategorier. Det som gör spelplanen unik är den stora variationen av ämneskombinationer som de tävlande får välja åt varandra. Kanalnio.se.

(R)
Babben & co SVT1 23:25
Vita huset SVT1 00:20
Jonas och Musses Religion SVT2 19:30
CSI: NY Kanal 5 23:25
Battlestar Galactica Kanal 5 o2:15

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är kul att se hur svensk tv försöker, både med nya och gamla idéer. Ernst har gått över till TV4 och snott med sig ett halvt antikrundan, hur det tas emot ska bli spännande. Kommer det dra lika mycket som antikrundan eller sommartorpet?

andros sa...

Antikrundan är ett monster som nästan har haft ensamrätt på 'antikteve markanden' hur länge som helst.

Men jag tyckte att första, andra, tredje var bra. Ett gäng excentriska antikvitet experter med Peder Lamm i spetsen uppbackad av Ernst som programledare kan inte gå fel. Och det gjorde det inte heller.