fredag 12 oktober 2007

Labyrint levererar


Om man bortser från att det finns bolag (HBO, Showtime, BBC) som alltid levererar högklassiga produktioner. Om man bortser från ett par rollprestationer och scener som inte känns helt tighta. Om man bortser från att detta var allt vi fick för 50 miljoner.

Och om vi ser det med svenska ögon och jämför det med svenska dramasatsningarna genom åren, blir Labyrint med råge väl godkänt. Jag kan på rak arm inte säga någon svensk dramaproduktion som har fångat mitt intresse sedan Tusenbröder (2002). Och nu då Labyrint.

Ju fler skådisar desto sämre serie? Det kan bli för mycket av det goda när man redan i det första programmet måste hålla reda på Fredrik Hermelin med familj, bestående av hustru, två barn och en sjuklig mamma och Blue-gängets fem medlemmar om man räknar in Fredriks far som numera är konvalescent, Zahara Haidari och hennes slemmiga boss. Bläddrar jag igenom rollgalleriet på TV4s Labyrint sida finns det ett dussin till personer som inte var med i det första programmet.

Men på det hela taget en starkt genomförd serie med mängder av intriger som ligger och bubblar under ytan, vilket bådar gott inför framtiden. Helt plötsligt känns torsdagens tomrum efter ytterliggare ett Heroes avsnitt uppfyllt. Betyg: 8 Fjärrkontrollar av 10.

Inga kommentarer: