onsdag 3 oktober 2007

House vs. God s02-e19

Det var bara en tidsfråga innan House skulle möta sin överman, gud (om man utgår från att gud finns och är man). En 15-årig pojke som anser sig ha helande krafter kollapsar på en gudstjänst efter att ha fått en kvinna att gå. Han blir intagen på sjukhuset och House blir efter den vanliga övertalningen intresserad av fallet.

Wilson har nu flyttat ifrån House lägenhet och blir sur när han får reda på att House anordnar pokerkvällar som han inte blir inbjuden till. Efter mycket om och men får han sin inbjudan och samtalet kommer snart in på fallet med pojken och ett annat fall med en kvinna, Grace, som har cancer och som det visar sig att Wilson bor hos.

Pojken har mirakulöst botat Grace men hur? Korthuset faller när det visar sig att pojken är smittad med en sexuellt överförbar form av herpes. Han har i sin tur smittat kvinnan vid beröring vars tumör tillfälligt minskar.

God III
House III

Ett av de bättre House avsnitten. Någon annan än House fick mycket utrymme och gjorde bort sig i detta avsnitt, Wilson. Och House ego fick sig en smäll, bara en sådan sak! Och ett typiskt in-your-face citat från House:

Faith; that's another word for ignorance, isn't it? I've never understood how people can be so proud of believing in something with no proof at all, like that's an achievement.

Betyg: 7 pillerburkar av 10

Inga kommentarer: