måndag 29 oktober 2007

Redneck Rampage!

Eee Haw på er folks!

Tänk er hockeyfrillor, konstant 5-dagars skäggstubb, tröjor med avklippta ärmar, några tänder här och var som fattas, ojliga män, tjejer utan BH med halmgult fett stripigt hår och en jävla massa skrotbilar. Vad får vi då? Jo vi får Head On eller som serien heter på svenska: På knock!

Programmet gick igårkväll på Discovery 22:00 och handlade om två team "Strangle Hold" och "Orange Crusher" som kör Team Demolition Derby.

Team Demolition Derby:
*En arena
*Två lag
*Fyra bilar vardera
*Det lag som kör 4 varv först vinner.
*Förarna har olika roller: Crushers, krockar mestadels. Runners, den som sattsar på att köra de fyra varven och Chasers de som försöker göra livet surt för det andra lagets Runner.
*Fyra deltävlingar per år.
*14 bilar används vid varje tillfälle, 12 att köra med och 2 i reserv.

Verkligheten överträffade fiktionen. My name is Earl som gick samtidigt på TV6 verkade plötsligt väldigt sofistikerat. Men det var ändå spännande i all sin enkelhet. Jag skulle lätt kunna följa en sådan här serie. För det var mycket kärlek i luften, kärlek till bilarna, kärlek i teamet. Mycket gemenskap helt enkelt. Men denna gång verkar det som om det stannade vid ett, lite längre, avsnitt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ramlade över den där programmet. Det var intressant, och visst det var smutsigt på riktigt. Men jag satt ju och höll på Orange crush...

andros sa...

Var det Orange Crush som hade vunnit de 4 senaste åren eller var det det andra laget?