onsdag 20 februari 2008

TV-krönika: 20 februari 2008

* Hela SVT:s nyhetsredaktion verkar ha engagerat sig i Anders Jansson och Johan Westers nya film Morgan Pålsson - Världsreporter för denna film har det pratats om ett antal gånger under de senaste veckorna. När filmen kommer på tal utspelar sig nästan alltid följande samtal: "De är som vi! He, he, he...", "Är det så det går till eller vad tycker ni kollegor? He, he, he...", "Vem är mest lik Morgan Pålsson bland våra utrikeskorrar?" "He, he, he..." Kulmen nås imorgon när Gomorron Sverige bjuder in ett antal utrikeskorrar(!?) för att medverka vid torsdagens sedvanliga filmrecensionern (där Morgan Pålsson - Världsreporter skall recenseras) . Sen är det slut. Skönt. För jag har aldrig sett så många torra skämt sägas om en och samma film - någonsin.

* Mina jag och Irene är en hyfsad film men det finns en sekvens som sticker ut, den när han "ballar ur" på köpcentret och man hör ett "burkigt" trumsolo i bakgrunden fram tills han sätter sig på grannens gräsmatta och skiter. En modern klassiker!

* Gossip Girl är det bästa ungdomsdramat sedan Friday Night Lights men serien tar liksom aldrig fart. Var är alla intriger, "catfights" och avundsjuka? Ta som exempel gårdagens avsnitt när Serena van der Woodsen och Blair Waldorf börjar bråka (igen) kommer de överens alldeles för fort (igen). Och när Nate Archibald blir blåst under ett pokerparti kommer bästa vännen Chuck Bass och räddar honom istället för att något riktigt spännandee händer. Var är dramatiken?

Inga kommentarer: