lördag 19 maj 2007

NBC 2007-2008

Journeyman Dan Vasser en man som vem som helst råkar ut för något riktigt oväntat. Han får en ny förmåga som gör att han kan resa i tiden och ändra ödet till det bättre eller sämre för personer. Med sin nya förmåga i bagaget träffar han sin ex-fru som dog i en flygplansolycka. Skall han rädda henne och offra sitt nuvarande liv med en fru som älskar honom, ett bra jobb och en son?

Second time is a charm. I dubbel bemärkelse. Den förra stora ”tidsserien” Day Break floppade och fick bara en säsong. Skall denna lyckas bättre? Det känns som 50/50.

Chuck Chuck Bartowski en helt vanlig datornörd var liv mest består av att tråna efter kvinnor han vet att han aldrig kan få och tv-spelande får livet omvälvt. En av hans gamla vänner en CIA agent sänder Chuck ett krypterat mejl som gör att alla stora spionmysterier fastnar i hans hjärna. Helt plötsligt är han den som står i centrum vare sig han vill eller inte.

Ta en del Matrix, en del IT Crowd, en del The Office, en del Office Space och ett par nypor av valfri spionfilm så har vi Chuck. Känns inte direkt nyskapande som så mycket annat som skall sändas i höst.

Bionic Woman Inget blir som det var tänkt sig för Jaime Sommers inte nog med att hon har problem med sitt jobb som bartender och att hon tar hand om sin yngre syster. Men det blir värre. Hon råkar ut för en bilolycka som nästan tar hennes liv. För att överleva måste hon operera in högteknologisk hemlig utrustning i kroppen. Men hon får i slutändan betala ett ännu högre pris. Hur skall hon göra mest nytta med sina nyvunna superkrafter?

Kalkon-tv när det begav sig för en massa år sedan. Det kan knappast bli sämre nu. Jag tror på denna serie, jag vill tro på denna serie. Hoppas att den blir bra. Hyfsad?

Life Hur skall man bäst förvalta sitt liv om man får det tillbaka? Detektiven Charlie Crews blir frisläppt efter många år i fängelse och står inför en lång väg tillbaka till sitt vanliga liv. Han inser att folk runt omkring honom inte uppskattar det liv de har. Hans kollega Dani Reese är en av dem.

Först och främst. En dömd polis som får jobbet tillbaka!? Han måste ha suttit inne som oskyldigt dömd annars är denna serie dömd att misslyckas. Jag ser framför mig mycket grubblerier från Charlie Crews vägnar.

The Singing Bee The Singing Bee är en musiktävling där de tävlande skall sjunga rätt till olika låtar när bandet slutar att spela låten. Är det inte perfekt är du ute. Vinna eller försvinna.

Svårt att bedöma ett lekprogram på förhand, blir det en succse i USA kommer det nog till Sverige. Enkel mattematik.

Heroes: Origins Heroes: Origins är en minispin-off på Heroes, i varje avsnitt presenteras en ny ej tidigare visad karaktär. Du som tittare kan rösta in din favorit hjälte till 08-09 års säsong av Heroes.

Kul initiativ vi som tittare kan förändra en serie.

Lipstick Jungle Tre framgångsrika kvinnor Wendy, Nico och Victory jobbar inom media och mode branschen. Vi får följa deras med- och motgångar i staden nummer 1 New York.

Gääässsp… Traditionellt och tråkig från skaparen av Sex and the City Candace Bushnell.

The IT Crowd The IT Crowd handlar om ett gäng udda personer som huserar i källaren på ett stort företag och som har hand om IT avdelningen.

Har du inte sett den brittiska versionen av The IT Crowd har du missat något. Hoppas att den amerikanska versionen av serien blir lika bra som den brittiska. Det finns inte så mycket info om den Amerikanska versionen av The IT Crowd. Richard Ayode som spelade Moss skall återuppreda sin roll i den amerikanska varianten, Jessica St. Claire spelar Jen och Joel McHale spelar Roy. Men jag ser hellre att de får tummen ur och visar säsong två av den brittiska versionen.

Inga kommentarer: