torsdag 10 maj 2007

Earthcake och Willy Wanker

SVTs nyhetsprofil Rikard Palm kan verkligen konsten att bjuda på sig själv. I gårdagens avsnitt av Robins var han med och kommenterad sitt stående inslag från förra säsongen av "Robins". För er som inte vet vad jag menar så hade Robin med ett inslag i varje avsnitt där Rikard Palm gör bort sig i direktsändning.

Nu var han alltså med själv som gäst och Robin bjöd på det hitintills mest pinsamma inslaget. Rikard Palm ringer till ett hotell i Japan efter jordbävningen i Kobe 1995 och frågar om de har haft earthcake. Ja, earthcake - jordkaka. Efter ett tag sansar han sig lite och säger earthshake istället, lite bättre formulering än earthcake men inte lika bra som earthquake. Hur illa/bra han än formulera sig är ändå japanernas engelska sämre än Rikard. Det slutar ändå till fördel för den välmenande Rikard.

Det finns två falanger av Ricky Gervais fans. De som föredrar "The Office" framför "Extras" och tvärtom. Jag föredrar "The Office". "Extras" är alldeles för ojämnt. Gårdagens avsnitt var halvkul men helpinsamt. Bästa repliken av alla hade Orlando Bloom: Willy Wonka? Willy Wanker! Om sin "dödsfiende" Johnny Deep.

Ikväll är det dags för den oundvikliga sedvanliga krocken mellan "Kyle XY" och "Doctor Who". Tiden mellan 21:00-23:40 är vigd åt inkvalandet till lördagens Eurovisionfinal
Bild: Robins © SVT

Inga kommentarer: