Cavemen Hur skulle världen se ut om en liten del av grottmänniskorna utvecklades vid sidan av oss homosapiens? Det får vi reda på i serien Cavemen. Joel hans bror Jamie och vännen Nick bor i Atlanta och försöker att leva ett så vanligt liv som möjligt med allt vad det innebär när man är en grottmänniska.
Grottmänniskor?! Undrens tid är inte förbi. Men jag tror ändå på den här serien, mest för att konceptet är så pass knäppt.
Carpoolers Fyra män från olika delar av förorten samåker varje dag till jobbet och då har de tid att grubbla över livets mening. Tjänar han mera pengar än jag? Tänk om jag hade gjort så istället. Drömmer ni aldrig om det?
En serie skapad som en ursäkt för att fyra män skall få snacka skit i bilen till och från jobbet. Mycket humor och lite allvar så är saken biff! Grubblerier i all oändlighet är trist att titta på. Humor. Mycket. Ja.
Pushing Daisies Bagaren Ned bestämmer sig för att använda sina krafter han upptäckte som barn. Han har förmågan att tillfälligt återuppliva de döda. Ned slår ihop sig med sin bästa vän, en privatdetektiv för att hjälpa till att lösa mordfall. Frid och Fröjd... tills han upptäcker att hans förmåga slår fel, en av de han återupplivar fortsätter att leva. Och den han har återgett livet till är hans barndomskärlek. Som om han rör vid, dör igen, för alltid.
Dead Like Me! Det slog mig på en gång. Gänget bakom Dead Like Me måste vara inblandad i denna serie. Och visst är det så. Bryan Fuller var producent för Dead Like Me och är det också för Pushing Daisies. Jag hoppas mycket på denna serie.
Private Pratice (spin-off på Grey’s Anatomy) Dr. Addison Forbes Montgomery reser till Santa Monica för att träffa sina kompisar hon studerade medicin med. Hon vill starta ett nytt liv och skaffa barn. På Oceanside Wellness Group får vi träffa Dr. Addisons kompisar, Jackson en hälsoguru och hans frånskilda fru Naomi som tröstar sig med att dejta män som inte har något mål i livet.
Känns som en väldigt ytlig serie jämfört med Grey’s Anatomy. Spin-offer blir överlag inte lika bra som deras föregångare. Men jag antar att en spin-off på Grey’s Anatomy fungerar bättre än en spin-off på House.
Dirty Sexy Money Dirty Sexy Money handlar om en mäktig familj, Darlings, med fem bortskämda barn som ställer till med problem. Det är upp till en man att hålla ordning på dem. Nick. Nicks far var tidigare den som höll ordning på Darlings. Efter hans död blir Nick erbjuden att bli Darlings advokater med allt vad det innebär. Hög lön och ansiktet utåt för en av de mäktigaste familjerna i New York. Men det har ett högt pris.
Det känns som en mera sofistikerad variant av Arrested Development som möter familjen Kennedy. Men rika personer som vältrar sig i sina framgångar utan en tanke på vad de gör lockar. Det blir nog till att se denna serie.
Big Shots James Auster en högt uppsatt styrelsemedlem, Duncan VD för ett kosmetikeföretag, Karl en höjdare inom ett medicinföretag och Brody som jobbar inom Harvard har en sak gemensamt. De har trubbel i privatlivet. Därför träffas de med jämna mellanrum för att knyta kontakter på en klubb. Eller rättare sagt de träffas för att skvallra.
Big Shots känns vid en första anblick som ett Carpoolers för de som har kommit upp sig lite i livet. Men skvaller män emellan känns ändå nyskapande. Bara det inte blir för tramsigt.
Women’s Murder Club Lindsay Boxer är bra på att utreda brottsplatser. Hennes kollegor högre upp i rättsväsendet är det inte. Det tar alldeles lång tid tycker Lindsay. Hon sätter därför ihop kvinnligt team som består av en expert på medicin, en tidningsreporter och en ung åklagare. Tillsammans skall de lösa brott.
Ouch… denna serie känns som en enda lång utdragen pungspark. Krossa patriarkalet! Kvinnor kan! Bränn BHn! Men man skall inte döma ut den (för mycket) i förhand.
Cashmere Mafia Mia, Juliet, Caitlin och Zoe är fyra framgångsrika och ambitiösa kvinnor som stöttar varandra i med och motgångar. De får lära sig att framgångar har sitt pris.
Denna serie känns som ett glas avslaget vatten. ABC kör verkligen hårt med mannligt eller kvinnligt i år. Serierna som innehåller mestadels män verkar mest lovande. Big Shots och Carpoolers. Womens’s Murder Club och Cashmere Mafia känns blekare.
Eli Stone Eli Stone går igenom det värsta som kan hända en försvarare. Han får ett fall som han verkligen bryr sig om. Saken blir inte bättre utav att han börjar hallucinera, han ser sina döda släktingar och George Michael (?) Eli börjar fundera på om inte han har någon kallelse från högre makter. Istället för att försvara stora industrier tar han ansvaret för den nya pro-bono avdelningen på firman. Han brinner för att hjälpa den lilla människan.
Enligt ABC påminner denna serie om både The Ghost Whisperer, Monk och The Pratice. Det verkar illavarslande, tre genrer på en och samma gång. Och Ghost Whisperer, allt som jämförs med Ghost Whisperer är per definition dåligt.
Miss Guided Becky var en ”nobody” i gymnasiet hon var nördig, gjorde aldrig sitt bästa hon tillhörde helt enkelt bottenskrapet. Nu är hon snygg och har en pojkvän och jobbar på ett gymnasium som yrkesvägledare. Allt är frid och fröjd tills hennes forna fiende Lisa börjar jobba på samma skola som henne. Nu vill Becky visa att hon har klarat sig genom livet lika bra som den populära och smarta Lisa. En andra chans för Becky. Skall hon göra samma misstag då som nu?
Det här är väl det närmaste ABC kommer i ungdomsseriefacket i år. Men det är ändå ingen direkt ungdomsserie. Snarare en underdog serie i ungdoms miljö. Kan bli intressant ändå.
Oprah's Big Give Ophrah Winfreys tv-bolag Harpo ligger bakom denna realityserie som reser runt i USA och ställer olika tävlande i svåra tvister. De tävlande som lyckas bäst får även skänka mest, insatsen blir högre och högre.
En realityserie där man själv inte vinner pengar? Rörigt upplägg eller också är det jag som inte fattar. Troligtvis kommer Oprah själv att göra reklam för denna serie i hennes eget program. Då kanske vi får på vad det går ut på.
lördag 19 maj 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar