onsdag 9 maj 2007

Gästskådespelare

Gästskådisar har alltid varit ett hett ämne. Alltså deras vara eller inte vara. Det finns egentligen bara ett tillfälle då en gästskådis kan accepteras fullt ut. När skådisen ifråga driver hejdlöst med bilden av sig själv. Precis som i "Extras" som har premiär idag på SVT1.

De gånger då en gästskådis inte fungerar är när en känd skådis är med just för att det är ett är en känd skådis. Ett eller i bästa fall ett par avsnitt sedan ut ur serien. Vad tillförde denna människan? Inget? 100.000 extra tittare och en dålig eftersmak? I gårdagens avsnitt av "Ugly Betty" spelade Lucy Liu Daniel Meades dumpade flickvänn från gymnasietiden. Då ful, tjock glasögon och tandställning, lite som Betty som det så också påpekades, nu snygg smart och framgångsrik. Lättviktigt. Onödigt.

Det finns oändligt många exempel på gäststjärnor som gör bort serien deär med i, sig sjjälv eller båda två på samma gång. "Extras" gör det inte. Se det ikväll. Orlando Bloom är med som dryg snygging som känner sig hotad av Johnny Deep.

Extras © HBO

Inga kommentarer: