måndag 7 maj 2007

De utvalda - aSmallWorld

Eric Wachtmeister har skapat miljonärernas motsvarighet till Lunarstorm nämligen aSmallWorld. En site där de rika kan tipsa varandra om det som rör de rika. Bra lägenheter man kan hyra när man är i någon storstad, bästa juveleraren, tips på bra restauranger, bästa [insert thing that you can't afford] osv. Men det siten är till för i första hand är att knyta kontakter.

Vi fick se Eric och hans fru Louise prata om att ta ut en månadsavgift på 5-10$ för att få sidan att gå runt vilket ledde till ett ramaskri. Sitens medlemmar skulle med omedelbar verkan lämna lämna aSmallWorld. Alla 10.000-tals miljonärer eller nästintill så rika, rikare än du och jag med största säkerhet. 5-10$. Ja. Eric pratade även om att kontakter av det slag som knyts på aSmallWorld inte skulle kunna knytas på en MySpace sida och att till en början fick alla medlemmar rekrytera vilka de ville men det satte de stopp för. Över 500.000 medlemmar och sidan är inte tillräckligt exklusiv. Nu är de bara 160.000.

160.000 personer som diskuterar saker som en vanlig "Svensson" inte har att göra med. Men vem vet, viktiga beslut som avhandlas där kanske drabbar eller gynnar oss i slutändan. Vi kanske får sparken från något företag som har gått ihop med något annat. Eller i bästa fall får flera jobb?

Jag undrar om det finns några Troll på aSmallWorld?

Inga kommentarer: