fredag 2 februari 2007

TV6

TV6 är en kanal att hata eller älska, för tillfället älskar jag den kanalen. Från början profilerades TV6 som en kvinnokanal när den hade premiär 1994. Strax innan TV6 övertog ZTVs innehåll i maj 2006 var TV6 en mindre bra kanal, jag kan sträcka mig så långt till att kalla den en skitkanal. Allt som visades var en och annan c-action film eller i bästa fall b-action. Inga intressanta serier, överlag inget intressant utbud. Tråkigt.

Men helt plötsligt när Radio och TV-verket gav TV6 ett nytt sändningstillstånd övertog de ZTV och utvecklade dåvarande ZTVs programutbud. TV6 blev den nya "manskanalen", något år tidigare hade TV3 profilerat sig som "kvinnokanalen" (Viasat kan verkligen täcka upp behoven hmpff...). TV6 blev, och är, bättre än dåvarande ZTV som mera riktade in sig på ungdomarna. Jag gillar TV6 i dess nuvarnade form. <3

Bra:
De visar inte de allra bästa och nyaste filmerna men de filmer som visas håller ändå bra klass. TV6 är bra på att göra reklam föra sina filmer, de använder sig av ironi och håller sig på den fina gränsen mellan kul/halvkul och pinsamt. Exempel Dödligtvapen 3; Spela upp låten Hockeyfrilla när Mel Gibson springer in på ischockeyrinken med sitt böljande hårsvall.

Överlag bra sitcoms med en blandning av gammalt och nytt som: Grounded for Life, Drew Carey Show, Våra värsta år, Scrubs och My Name Is Earl.

Bra scifi serier: Star Trek: The Next Generation, Smalville och Special unit 2.

De visar serier som jag vill se (lite egoistiskt, jag vet) som inte visas på någon annan kanal: Kenny vs Spenny, Robot Wars, F/X: The Series.

De är hyfsat konsekventa, alltid samma innehålla fram till kl. 21:00.

Simpsons, ofta och mycket!

Dåligt:
Alldeles för många realitydraman. Cops, World's most amazing videos mfl.

Visar som alla andra kanaler idiotiska spelprogram (Lyckochansen).

Okonsekventa om film visas vid 21:00. Är man inrutad på att följa någon serie som oftast börjar vid 23:10 kan den likaagärna börja vid 22:40 tiden.

Slarvade bort David Letterman.

2 kommentarer:

annen sa...

Sen visar de ju Scrubs också! :) Men dessvärre lite för sent ibland, 19-20 hade eventuellt varit bättre, eller 22-23.

andros sa...

Ja jag missade Scrubs :S och My name is earl! :S:S jag får ta och uppdatera inlägget helt enkelt.