måndag 26 februari 2007

Life on Mars - Gene Hunt is the shit!

Söndagskvällen höjdpunkt, förutom Oscarsgalan, var Life on Mars. Gårdagens avsnitt utspelade sig mest i och omkring polishuset där en fånge dör en oförklarig död i sin cell. Ett upplägg som brukar avhandlas en eller två gånger under en polisseries livstid. Skillnaden mellan alla andra polisserier och Life on Mars är att alla andra serier inte har en Gene Hunt (Philip Glenister) typ. De enda som kommer i närheten är NY PD Blues Andy Sipowicz (Dennis Franz) och Crackers Eddie 'Fitz' Fitzgerald (Robbie Coltrane).


Gene Hunt är en lagom odräglig och burdus karaktär utan att det går till överdrift. Han ligger alltid strax över gränsen i allt han gör om det så är att dricka sig full på en pub, ha översyn med korruptionen, vilket blev tydligt i detta avsnittet, eller få en gripen att sjunga ut.


Det börjar bli spännande med Sam Tylers "vara eller inte vara". Drömmer han eller har han verkligt åkt tillbaka i tiden? Något som talar för att allt är en dröm är att han borde ha hört talas om sig själv i framtiden, som den där underliga personen som hade sina egna ideér. Och om han inte har hört talas om sig själv borde hna ha hört en skröna eller två av sina äldre kollegor om Gene Hunt. Vilket han tydligen inte har gjort.


Nu är det bara ett avsnitt kvar på säsongen. Tills nästa säsong hoppas jag att musikrättigheterna är fixade så att vi får se hela oklippta avsnitt.


(bild via här)

Inga kommentarer: