tisdag 13 februari 2007

Hollyoaks - What's the deal?

Serien Hollyoaks har premiär på TV4 den 17 februari 15:40. Kortfattad handling, man får följa ett gäng ungdomar som går på "Hollyoaks Community College". Men det är inte själva serien i sig som jag skall skriva om så jag sätter punkt här.

TV4 har gjort något så ovanligt som att sända tablålagd fem minuters reklamtid för serien vid två tiden på eftermiddagarna och sedan på natten igen vid ett tiden. Det händer inte ofta eller rättare sagt nästan aldrig att en serie får tablålagd reklamtid. Om det händer då gäller oftast en eller flera av dessa kriterier:

1. Serien är svensk
2. Serien är en väldigt stor serie (Friends, Lost, Seinfeld)
3. Serien är en väldigt stor serie och den har premiär tätt efter premiären i Usa (eller varifrån nu serien kommer)

Hollyoaks är en halvkänd brittisk serie från 1995. Okej då, TV4 börjar sända serien från säsong 6, samma säsong som man har hunnit fram till i Storbritanien, och ett par priser har den hunnit med att vinna också. Men varför göra reklam för en halvkänd serie som får fulpremiär*? Jag tror nog också att sändningstiden 17:40 TV400 på vardagar hamnar i skuggan för en del av Förkvälls målgrupp, kvinnor 18-35 år.


*Smygpremiär, och/eller två avsnitt visas på raken, och/eller serien kommer inte att visas i kanalen där den utger sig för att vara vid första anblick.

Inga kommentarer: