söndag 22 juni 2014

Friday Night Dinner - Säsong 3Bortsett från julspecialaren 2012 så var det drygt ett och ett halvt år sedan vi sist såg familjen Goodman. Och allt är sig likt i säsongsstarten. Fadern i familjen, Martin Goodman (Paul Ritter) , tycker fortfarande att livet på en pinne är att knalla runt i kalsongerna inomhus. Jackie (Tamsin Grieg) är fortfarande lite av en hönsmamma. Och bröderna Adam (Simon Bird) och Jonny (Tom Rosenthal) vill som vanligt varandra ont, på ett kärleksfullt (nåja) vis.

Och så har vi grannen då. Jim (Mark Heap) och hans hund Wilson. Han är inte med lika mycket som han brukar vara i säsongsstarten. men det blir det nog ändring på då han är en av de bärande karaktärerna i serien. 

I säsongens första avsnitt har Adam äntligen skaffat sig en flickvän - eller som Martin refererar det till "A female" - och hon träffar för första gången resten av familjen. Men hennes syster har fattat tycke för Adam och flörtar med honom. Och som inte det var nog får grannens elvaårige dotter får nys om den saken och utpressar Adam genom att tvinga honom att leka med henne under hela middagen. Vilket Adams flickvän inte uppskattar. 

Allt är sig likt alltså. Förvecklingar och lite spring-i-dörren-humor. Inget avancerat och ibland behövs det inte mera än så.

Säsong 2 av "Friday Night Dinner" sändes i höstas på SVT. Även BBC Entertainment repriserar de tidigare säsongerna från och till.

Inga kommentarer: