torsdag 6 oktober 2011

The Secret Circle S01E01

"The Secret Circle" utspelar sig i den fictionella staden Chance Harbour i Washington där Cassie Blake (bilden) har flyttat hem till sin mormor efter att hennes mor "råkade" ut för en tragisk olycka. Mystiska saker börjar hända och det dröjer inte länge innan stadens mysterium uppdagas.


Då vampyrer länge har varit nummer 1 och zombies har smugit upp som en utmanare, har häxor alltid varit med. Kanske inte i någon stor skala men de har synts i de flesta övernaturliga dramer de senaste åren som "True Blood", "Supernatural" och "Buffy och Vampyrerna". För att inte tala om glättiga "Sabrina tonårshäxan".

Men denna serie är betydligt mera mogen än den sistnämnda. Visst är det en typisk CW-serie som blandar två av deras starkaste kort (tonåringar och övernaturlighet) i en och samma serie med allt vad det innebär. Men de flesta av de unga skådisarna sköter sig bra och det är från och till spännande. Och likt andra serier i samma genre är det viktigt att man inom de första 10 minuterna vet vilka man skall hata (Faye Chamberline, Melissa Glaser) och vilka man skall gilla (Diana Meade).

Även ett annat element lockar mig till denna serie, platsen det utspelar sig på. Staten Washingtons erbjuder tätar skogar och höstruskigt väder. Hade "The Secret Circle" utspelat sig i Florida hade det inte varit samma sak. Detta är ingen serie som jag kommer att följa slaviskt mest plocka upp något avsnitt då och då och garanterat vara helnöjd varje gång.

3 kommentarer:

Sol sa...

Du glömde "Förhäxad" ;-)

andros sa...

Ouch! :S

Anonym sa...

Vilken kanal? :)