lördag 1 oktober 2011

An Idiot Abroad 2 - Desert Island


Mannen med världens rundaste huvud, Karl Pilkington, är tillbaka. Och denna gång tar han sig an en saker-du-måste-göra-innan-du-dör-lista. Något som Karl tog på största allvar i det inledande mötet med Ricky Gervais och Stephen Merchant:

If I was on my deathbed, there is no way I wan't too be climbing Kilimanjaro.
...han får det senare förklarat för sig att det handlar om saker man skall göra under sin livstid inte precis innan man dör. Och där sätter han tonen för hur mycket han kommer att hata att bocka av punkterna på denna lista - på samma sätt som han hatade att besöka världens sju nya underverk i förra serien.

Denna gång är programmet uppbyggd så att de sju avsnitten har ett tema (det första var Desert Island) då han kommer att bocka av närbesläktade ämnen. Som att hoppa bungee jump i det första avsnittet och så vidare. Vad programmen kommer att handla om hittar man på den officiella hemsidan.

Det är svårt att säga något ont om Karl och hans nya serie. Det är minst lika kul som förra gången om än något reptativt. Och vissa moment blir onödigt utdragna och sönder snackade. Jag kan riktigt se det framför mig att Ricky sitter strax bakom redigerarna med en kopp kaffe och skrattar sig sönder och samman. Även om han (Ricky) hävdar att Karls galenskaper skall/måste visas upp för världen är det mest för hans egen del han gör programmet.

Visst kommer det att bli kul att följa Karl Pilkington i de resterade sex avsnitten men jag ser honom helst inte i An Idiot Abroad 3 - men gärna i något liknande program där hans tankegångar om allt och inget för större utrymme.


Inga kommentarer: