söndag 9 mars 2008

TV-krönika: 9 mars 2008

* Jag trodde inte att Stefan Holms guld gick att toppa i gårdagens tv-utbud - men ack så fel jag hade - Carola åkte ut mot Nordman i Melodifestivalen!

* En svår form av nepotism har drabbat TV4:s morgonsoffa. Lill-Babs med släkt kom på besök i sammband med hennes 70-års dag. Jag har svårt att se vad det egentligen ger oss tittare? När Lasse Holmqvist släpade dit alla hennes män i "Här är ditt liv" fanns ju i alla fall humorn.

* "Bionic Woman" har premiär idag på TV6. En sci-fi serie som inte går på fredagar? Hur tänker TV6 nu? Är det bara för att denna serie anses vara lite "finare" bara för att den produceras av NBC?

* Säsongsavslutning på "I en annan del av Köping" ikväll. Jag tycker att serien gick lite på tomgång efter det lysande första avsnittet när Tobbe skällde ut aporna på Kolmården. Det avsnittet grävde sin egen grav, jag har alltför ofta bara sett fram mot Tobbes onliners när jag har tittat på serien. Och även om han gör sitt bästa genom att skälla ut skäggiga snickare, prisutdelare på TV-galor och folk i hans omgivning som ger honom fula tröjor i födelsedagspresent räcker det ändå inte hela vägen. Jag har svårt att se att det blir ytterliggare en säsong av "I en annan del av Köping".

Men jag hoppas ändå på att Tobbe blir årets man 2008 som någon tv-krönikor på Aftonbladet föreslog. Om nu inte Håkan Hemlin (Nordman) är mera förtjänt av det priset det vill säga?

Inga kommentarer: