måndag 3 mars 2008

Skins - Säsong 2

SPOLIERS!!

Skins s02e01 ”Tony and Maxxie”

Det är sig likt... De vanliga ingredienserna som har fått mig att älska Skins är fortfarande kvar i säsong 2 och jag talar då såklart om ”Sex, drugs and rock n roll”, ungdomlig dekadens, sexuell frustration, orättvisor - you name it. …fast ändå inte. Mycket har hänt i kompisgänget sedan den förra säsongen. Tony har blivit helt förändrad sedan olyckan och söker sig till sin vän Sid för att hitta sig själv igen och minnas vem han egentligen är eller rättare sagt var. Och Sid i sin tur sviker honom och tänker mest på Cassie, som har flyttat till Skottland för att ta tag i sitt trassliga liv. Maxxies far Walter Oliver (spelad av komikern Bill Bailey) har kommit in i bilden och vill att hans son skall gå i hans fotspår och bli snickare. Men det vill inte Maxxie, han vill satsa på sin passion dans.

Ett rörigt första avsnitt när flertalet av karaktärerna återigen skall presenteras efter säsongsuppehållet, vilket inkluderar två nya gäng, wannabe småflickorna och det "tuffa gänget". Men jag klagar inte. Rollprestationerna är lika bra som de alltid har varit, musiken är fortfarande lysande alltifrån små trudelutter till tung discomusik.

Det är dags för våra Skins att börja i skolan igen - äventyret har precis börjat och jag är som väntat, fast igen.

Skins s02e02 ”Sketch”

Sketch (Aimee-Ffion Edwards) bor tillsammans med sin handikappade mamma som hon tar hand om och är den andra nya karaktären att introduceras efter Maxxies far. (Och jag inser nu när jag ser henne igen att hon introducerades redan i det första avsnittet strax före Walter i introt men jag misstog henne för Michelle).

Det är dags att sätta upp pjäsen "Osama" med Maxxie och Michelle i huvudrollerna. Sketch håller sig på avstånd och beundrar Maxxie inte bara på repetitionerna utan även i och utanför skolan. Maxxie anar inget till en början men efterhand börjar han lägga märke till att allt inte står rätt till. Ett antal lögner senare spricker allt och Sketch egentliga avsikter kommer upp till ytan, skall hon klara sig helskinnad?

Skins s02e03 ”Sid”

Sid: Are U. There?
Cassie: Hi…


Sid har fortfarande problem med att vara… Sid. Oroar han sig inte över Cassies nya vänner i Skottland efter en missförstod chatt, är det hans föräldrar eller det nya paret Anwar och Sketch. som tar sig vissa ”friheter” i hans närhet.

I detta avsnitt skall Sid och hans farsa visa sin bästa sida utåt genom att för en stund återförena familjen inför sina ovetande farföräldrar och släkt. Men det blir svårare än vad han har tänkt nu när han har Cassie att oroa sig över också.

Och en stor sorg kommer att drabba en i gänget...

***
Detta om detta - Jag kan rekommendera alla att se "The Lost Weeks" innan ni ger er i kast med säsong 2 för att lättare kunna sätta er in i vad som har hänt.

PS. Idag (4 mars) har del 4 premiär DS.

(bilder via: e4.com)

2 kommentarer:

Anonym sa...

vilken kanal?

andros sa...

Kanal Torrent! Annars "E4" i England, Kanal 5 någon gång senare i år skulle jag tro.