måndag 3 september 2007

ID, Sjukhuset och Ensam mamma söker

Jag missade halva första avsnittet av ID och även det andra avsnittet, men reprisen snappade jag upp. Nu efter 1 ½ avsnitt kan ge det det en mera rättvis bild. Det är alldeles för dåligt. Deltagarna känns mera som inhyrda skådisar, för inte beter sig vanligt folk sådär? Var är den försynte lite blyga mannen/kvinnan som lägger pannan i djupa veck och funderar en stund över vem som kan vara präst? Nej skrik, gap, yviga gester och ett jävla klängande och klättrande på Hans Fahlén.

TV3:s Sjukhuset är riktigt bra. Jag har läst många andra som har kommenterat serien med orden: Att ingen kom på detta koncept tidigare. Och jag håller fullständigt med. Intressanta personer med allt ifrån de sköna lirarna Irfan, Marvin och Thomas till Överläkaren Urban och sköterskorna Lotten och Anngela. En serie som man kan titta till då och då utan att missa för mycket, för handligen är på riktigt och när det är på riktigt händer det inget som sträcker sig som en följetong över ett par avsnitt.

Till sist Ensam mamma söker. Det är vid en första anblick inget Bonde söker fru, men vilken kopia blir lika bra som orginalet? En hyfsad bra serie med stor potential, men det är lite svårt att säga mera om programmet efter ett avsnitt.

Inga kommentarer: