söndag 18 november 2007

Fjortis i kubik

Fjortisarna hängde som klasar i träden under hela gårdagen. Redan 17:05 dök den första upp i form av tonårsdottern som inte orkade ta hand om sin hund i Vem håller kopplet? (SVT2) Den synnerligen obehagliga Brad Pattison som närmast kan beskrivas som en "karljävel!" skällde (som en hund) på den stackars dottern som hellre hängde med sina kompisar istället för att gå ut med Beageln Duke.

Ungefär samtidigt visade Kanal 5 både Highschool musical och Highschool musical 2. Ännu mera fjortisar som denna gången helt oförklarligt bröt ut i sång och började dansa? Diabetesvarning på dessa filmer, men det var kul att se Vanessa Hudgens påklädd för en gångs skull (shame on me... jag vet).

Det som skulle bli höjdpunkten denna fjortiskväll blev ett enda stort antiklimax. Roy Anderssons En kärlekshistoria är det alldeles för mycket prettovarning på och Lukas Moodyssons Ett hål i mitt hjärta sög något så alldeles fruktansvärt. Var var Larry Clarks filmer Kids och Ken Park? Moodyssons betydligt bättre Fucking Åmål? Till och med American Pie hade fungerat bättre.

Bäst igår var ändå dokumentären Alla hittar kärleken utom jag. När en en av brudarna beskrev sin drömkille: Svart hår, svarta kläder, använder kajal, piercing i ögonbrynet - en poppojke... eller emo. Sanningen överträffade fiktionen.

Slutligen:

-Myndigheten som tilhandahåller ordet typ ringde upp igår och förklarade att det ordet har tagit slut.

Inga kommentarer: