onsdag 2 maj 2007

1 Maj välkommen!

1 Maj bakfylledagen, alltså en perfekt tv-dag. 1 Maj var också kontrasternas dag. Av eller på. Ful eller snygg. Snäll eller elak. Antingen eller. Fram och tillbaka.

"Ugly Betty" var som ett vanligt avsnitt av "Ugly Betty" fast uppspeedat tio gånger. Ful och snygg stöter på varandra i hissen - Alexis och Betty. Betty tar med Daniels mamma Claire på spa, vimmsiga Betty som inte vet hur hon skall gå till väga och får ett gyttjebad med en efterföljande hårdhänt massage, Claire ligger i ett badkar med rosenblad i och får en vanlig massage. Walter och Henry gör sitt bästa för att vinna över Betty.

Säsongsavslutnigen av "Top Gear" gick av stapeln i Kanal 9. Det testades gamla och nya minibussar. Gasades runt på tävlningsbanor och skämtades i vanlig ordning: Jeremy Clarkson är gammal och storväxt, Richard Hammond är liten och har vita tänder och James May är långsam. Ja ni vet. "Motorist" hade pemiär igår på SVT2. Pia Conde hade ett inslag med en kvinna som nästan skämdes för att hon körde en vanlig bensindriven bil, ja fy skäms, och skulle byta till något mera miljövänligt. Utöver detta var det besök på ställen som utvecklar bränslecellsbilar och tips om hur man förminskar sin bränsleförbrukning. "Top Gear" vinner på walkover i denna match. "Motorist" är bara så tråkigt.

"The Office" (s03e08) Hade också spår av antingen eller. Gå på Angelas traditionella julfest eller det lite vildare festen som Karen och Pam hade fixat. Jim och Pam vet inte vad de vill. Skall Pam gå tillbaka till sin föra kille? Skall det bli något mellan Jim och Karen? Men i allt farande fram och tillbaka är det skönt att se att driva med Dwight, fungerar i alla lägen. Pams CIA skämt går till steg två:

"You have been compromised. Abort mission. Destroy phone."

Inga kommentarer: