lördag 10 februari 2007

Hjälp!, Situation Magnusson, Playa del Sol

Nu har senvintern och vårens tre stora, nya, humorprogram haft premiär, Hjälp!, Situation Magnusson och Playa del Sol. Och vad passar väl bättre än att utvärdera alla tre?

Playa del Sol hade jag stora förväntnignar på som tyvärr inte infriades. Henrik Hjelt och Mikael Tornving klarar inte av att ensamna bära upp ansvaret för att denna serie skall vara rolig.

Josephine Bornebuschs humorroll har vi sett många gånger tidigare, lätt naiv och småkorkad. Saga Gärdes roll är heller inte mycket att hurra över, hon spelar den "normala". Och till sist Richard Ulfsäter som skåningen Steffen en manlig variant av Josephine Bornebuschs roll med ett stänk av jag-är-störst-bäst-och-vackrast!

Men jag ger ändå Playa del Sol 3/6 i betyg*. Jag drar på smilbanden lagom mycket på söndagskvällen.

Situation Magnusson nej nej och åter nej, detta går helt enkelt inte att titta på utan en skämskudde. Görs inte sådan här humor perfekt faller det oftast platt till marken vilket det tycks ha gjort i detta fallet. Ingen av hans figurer var roliga, den enda som höjde sig lite översnittet var den rullstolsbundna karaktären.

Hade Sacha Baron Cohen varit död hade han vänt sig i graven. Borat är tusen gånger bättre på att driva med folk än vad Peter Magnussons karaktärer är.

Det får bli 2/6 i betyg varken mer eller mindre.

Hjälp! tycker jag är den helt klart bästa av dessa tre serier. Mina höga förväntningar infriades inte riktigt i det första programmet. Det var något som fattades. Ja visst fanns där både Robert Gustafsson, Felix Herngren och Johan Rheborg, men något fattas? Då kom jag på vad det var, det var Morgan Allings karaktär Lars Magnus Ericsson(i mitten, längst upp på bilden) som är ständigt kåt.

Det räcker med att han ser ordet SEX på en löpsedel så börjar hans snorre snurra som en propeller i byxorna. Det är knappt att något så osexigt som Cindy Peters i en Tighmaster eller självaste Hitler får honom att tända av. Kåte Lars Magnus sticker helt klart ut mest av alla (i dubbel bemärkelse) man får träffa i serien Hjälp!

Det finns en hel del som inte tycker om Hjälp! de klagar på att man inte skall driva med stammare, homosexuella eller personer som försöker ta livet av sig. Jag säger som Sigfrid Lindström:

Det som inte tål att skämtas med, det förtjänar sällan att tas på allvar.


4/6


*Betyg: Med en skala som har sex graderingar kan man inte ta ställning till och något är "lagomt bra" antingen är det 3/6 eller 4/6. Graderingar1 är uruselt - 6 är mästerligt.

3 kommentarer:

annen sa...

Är också lite besviken på "Playa del sol" men desto mer nöjd med "Hjälp!"

andros sa...

Situation Magnusson då? :)

Alma Kirlic sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.