torsdag 13 maj 2010

Tv-serier som försvinner från rutan 2010-2011

In med det nya ut med det gamla - som jag skrev igår är det runt 80 nya piloter som är på gång och även om inte alla kommer att tas upp blir det i slutändan en hel del nya tv-serier som kommer att se dagens ljus nu under 2010-2011.

Och då måste en del av dagens utbud maka på sig till förmån för nya förmågor.

Nedlagda:

The Sarah Silverman Program
(Blev inte förnyad efter den tredje säsongen. Synd, för vi har varken förr eller senare sett någon liknande serie.)

Happy Town
(Fenomenet "Twin Peaks" fortsätter att vara ett fenomen som gäckar alla som försöker sig på den typen av tv-serier. Åtta avsnitt av habil underhållning och spänning blev det, inget mera. Tyvärr.)

Legend of the Seeker
(Den här typen av serier brukar inte lyckas något vidare. Antingen blir det kultstatus och mängder av tittare strömmar in eller så bryr sig ingen. Det är sällan något mellanting infinner sig, som det kan göra med tv-serier i andra genrer.)

24
(Jag tittade i princip bara på den första säsongen, sedan tröttnade jag. Visst är den välgjord och mycket action, men nu efter 8 säsonger á 192 avsnitt + en tv-film känns det som om det räcker.)
Scrubs
(Det är inte helt klart att "Scrubs" är nedlagd, det är mest en formalitet från ABC:s sida.)

The Forgotten

Past Life

Ugly Betty
(Jag har själv inte sett klart den sista säsongen, men enligt utsago så skall säsongsavslutningen vara en värdig sådan. Men visst kommer jag att sakna over-the-top Wilhelmina, Amanda och Marc.)

The Jeff Dunham Show

As The World Turns
(13.760 avsnitt blev det, världens näst längsta såpa endast slagen av Guiding Light som fortfarande är still going strong efter 15.000+ avsnitt.)

The Bonnie Hunt show

It´s On With Alexa Chun

Saving Grace

Flight of The Conchords
(Redan halvvägs in i säsong två hintade Bret och Jermaine att detta inte skulle bli någon lång följetong. Och det på grund av det enorma arbete som det innebar att skriva nya låtar till varje avsnitt.)

Hank
(Kelsey Grammer har inte lyckats så bra de senaste åren, hans "Hank" lades ned efter 10 avsnitt.)

Eastwick

The Beautiful Life

Ruby and the Rockits

Brotherhood
(Redan 2008 blev denna serie nedlagd men det blev inte klart försen sommaren 2009 att det inte skull bli någon fjärde säsong.)

The Beast

Privileged

The Unusuals

Without a Trace

The Unit
(Jag fastnade inte för denna patriotiska action drama-serien. Men den hade i varje fall till en början en hyfsad tittarskara. Fyra säsonger fick denna serie.)

Via seriesandtv.com

För mera information om ämnet gå hit.

Uppdateras fortlöpande...

Inga kommentarer: