onsdag 5 maj 2010

Recap på Treme S01E01-04

Lång starsträcka i förhållande till hur bra en tv-serie är skulle vara intressant att räkna på. Men inte här och inte nu. Med detta sagt går vi vidare med "Treme", och tar delvis upp dessa funderingar ändå.

SPOILERS

"Treme" är en tv-serie som i mångt och mycket lever på atmosfären, musik i och omkring New Orleans. Hade det inte varit för dessa faktorer hade jag nöjt mig med att se bara ett avsnitt. För i det första (och det andra) avsnittet händer det egentligen ingenting. Personerna presenteras men det är inte direkt engagerande mycket lallande, ingen kommer till skott. De spelar lite musik dricker blaskig öl och ser trötta ut.

Men i avsnitt tre och fyra börjar det hetta till. Och man börjar någorlunda förstå hur allt hänger ihop. Slackern Davis (Steve Zahn) som älskar New Orleans över allt annat. Paret Bernett (John Goodman, Melissa Leo) kämpar på, universitets läraren Creighton lärosäte har stadigt minskat sedan översvämningen medans hans fru, advokaten Toni, har mycket att styra med i efterdyningarna.

Och så klart Wendell Pierce som den otrogne trombonspelade Antoine Batiste. Ja rollistan är lång och alla är mer eller mindre intressanta.

Jag hade ingen tanke på att ge upp "Treme" efter ett avsnitt och definitivt inte efter fyra. 2010 års bästa serie, om inget oväntat händer, som ingen bör missa!

Inga kommentarer: