lördag 8 maj 2010

The Dudesons do America S01E01Guilty pleasure, ett uttryck som har lika många betydelser som det har utövare, eller rättare sagt förespråkare.

Men faller detta in i den kategorin tillsammans med "Dirty Sanchez" och "Jackass"-gängets produktioner? Vuxna män som förespråkar självskadebeteénde och som har gjort sig en karriär på det? Är det guilty pleasure och i så fall manligt, kvinnligt eller universiellt?

Det är nog som det så ofta är, upp till betraktaren.

Denna gång har "Dudesons"-gänget dragit till USA efter att ha misslyckats med ett stunt i Finland där Jarppi "Funny Fat Guy" bokstavligt talat spränger sig själv i luften och strycker nästan med på kuppen när han gör det (se Youtube-klippet ovan).

För er som inte är bekanta med "Dudesons" kan jag kort berätta att de består fyra finska killar, förutom Jarppi, även Jukka, Jarno och Hannu-Pekka" HP" (rejäla finska namn!) som slog igenom redan 2000 vilket några år senare resulterade i deras egna tv-serie "The Dudesons".

USA-resan skiljer sig inte nämnvärt från deras tidigare serier. I det första avsnittet leker de följa John, och den som vinner slipper bli brännmärkt i röven. Och så håller det på. Det hela är lättsmält i all sin banalitet - jag kommer att följa detta i fortsättningen.

Inga kommentarer: