måndag 31 maj 2010

Off The Hook S01-E01-02


Gillar du ”The Inbetweeners”? Fortsätt läs!

För visst har denna serie sina likheter med ”The Inbetweeners” och det baserar jag inte enbart på att James Buckley (mytomanen Jay i ”The Inbetweeners”) syns i rollen som dysterkvisten Fred (helt olik den rollen han hade i ”The Inbetweeners”). Utan att kompisgänget som ofrivilligt får dela en korridor med varandra har olika roller som gör så att de får en naturlig plats i det kollektiv de nu har gemensamt.

Utöver Fred ser vi Danny som har börjat på Universitet och flytt sin överbeskyddade mor och jobbige kompis Shane – som det skulle visa sig ändå lyckades nästla sig in i Dannys liv igen när han i sista minuten lyckades komma in på en kurs vid namn Moral Philsopohy Whit Comperative Fililogi. Vad det är för någon ämne vet varken vi tittare, Shane eller någon annan. Det enda bra med den kursen är att den bara består av fyra lektioner per vecka. Och så har vi Scarlet också. Gängets enda tjej som är väldigt hetlevrad och impulsiv.

Omdömet då. En okej tv-serie, något att se i väntan på något annat. Jag hade hellre sett att James Buckley repriserade sin roll som Jay istället för hur han porträtteras i denna serie. Annars är det det gammal vanliga, brudar, fest, slapstick-humor, pinsamma moment osv. Men jag har ännu bara sett två avsnitt, så vem vet denna serie kanske växer?

Inga kommentarer: