onsdag 13 januari 2010

TV-krönika: 13 januari 2010

*”Mästarnas mästare” ser ut att bli minst lika bra som förra året om inte bättre. Och anledningen till det stavas Patrick Sjöberg som ständigt ses gå runt med ett glas vin i handen. Man kan nästan ta på spänningen mellan honom och Stefan Holm. Sjöberg sprider halvdryga kommentarer runt omkring sig och Holm tittar lite snett på honom och säger något finurligt.

Men jag tycker att det är synd och skam att de även i år har exkluderat hockeyspelare. Vill man se någon hockeyspelare åbäka sig framför kameran nu i vår får man knäppa på TV4 och ”Robinson” och se när Mats Thelin tar hem vinsten.

En annan sak som inte är så välplanerat är att det blir antingen Tomas Brolin, Åsa Sandell, Ulrika Knape eller Tomas Johansson som åker ut. Varför? Jo för att vi fick se de två förstnämndas karriärer sammanfattade på DVD:n som de alltid visar i varje program och i trailern inför del två fick vi se klipp från de två sistnämndas DVD:er. Efterhand så planas det i och för sig ut, men så här inledningsvis är det inte lika spännande då det blir någon av dessa fyra som ryker.

*Varför är inte ensemblen bakom Killgängets ”Drömmen om herrön” representerad i ”Teatersupén”? Hade det inte varit bra mycket roligare att se dem laga mat än ”May fair lady”, ”Hairspray”, ”Macbeth” och allt vad de heter?

*Ikväll: ”På scen: Flight of the Conchords” (SVT2 22:30) föreställningen som ligger till grund för den numera nedlagda serien.

...”Roomservice” (Kanal 5 20:00) efter ett långt (och välbehövligt) uppehåll är Mattias och Johnnie äntligen tillbaka.

Inga kommentarer: