onsdag 8 oktober 2008

Star Wars: The Clone Wars

Ahsoka Tano och Anakin Skylwalker

Det tog sin lilla tid att omvandla, utvärdera och förnya 2003 års pilotserie, den 25 avsnitt långa "Star Wars: Clone Wars" till 2008 års "Star Wars: The Clone Wars". Just det... de tog ju en avstickare från tv-rutan till filmduken alldeles nyligen också: "Star Wars: The Clone Wars" som fungerar som en introduktion till tv-serien med samma namn, alltså denna tv-serie (duh...).


SPOILERS
"Star Wars: The Clone Wars" utspelar sig mellan Episode II och Episode III. Alltså återser vi de flesta karaktärer (och en del nya) från de filmerna. En av de mest framstående halvnya karaktärerna i det första avsnittet är Asajj Ventress som förhandlar med King Katunko (En Toydarian - samma ras som Watto) hurvida han skall allieras sig med Rebellerna eller Imperiet och utmanar henne till en duell - en kamp på liv och död med Yoda som spelpjäs. Vidare i avsnitt två Introduceras Ahsoka Tano, en ny ung lovande Jedi-krigare. Hon och Anakin ger sig ut på ett uppdrag där de skall stoppa ett nytt vapen under utveckling en Jon-kanon.

Denna serie återgår till Episode 1 lite mera lättsamma ton utan att det bli Jar-Jar Binksigt. Mycket slapstick och gammal roller utforskas lite mera. Battle droiderna är fortfarande lika vimmsiga, Super Battle Droidsen lika buffliga och Droidekas lika aggressiva som vanligt. En annan intressant sak är ett vi får se lite mera av männen bakom maskerna, alltså Storm Trupperna. Yoda mänskligör dem när han håller ett litet tal på det sätt som bara han kan göra.

Detta är på det hela taget en bra serie och man får mersmak efter att ha sett två avsnitt speciellt med tanke på att George Lucas nästan har lovat att det bli åtminstone 100 avsnitt(!) till innan serien går i graven. Men är man Star Wars-fan är det inget snack om saken - detta måste man bara se. Alla andra kan se den också det är ändå en lättsam serie, det underlättar om man är insatt i Star Wars-universumet men det är inget måste.

Inga kommentarer: