lördag 4 oktober 2008

Sons of Anarchy

Jag har läst lite om denna serie här och var på nätet ända sedan jag hörde talas om den för ett par månader sedan, men det som slutligen fick mig att börja titta på denna serie var Ron Perlman ("Hellboy", "Alien: Resurrection") . Han är man nog att bära upp vilken serie som helst med sin pondus. Och visst gör han ett bra jobb i denna tv-serie - han och "Sons of Anarchys" matriark, Katey Sagal ("Married... with children", "Futurama").

Kortfattat (med en del SPOILERS, från de första två avsnitten): Jax Teller (Charlie Hunnam), nuvarande vice-president för SAMCRO, sonen av den framlidna John Teller och Clay's (Ron Perlman) styvson står inför en livskris när hans gravida fd. hustru Wendy Case (Drea de Matteo - "Sopranos") tar en överdos och hamnar på sjukhuset. Vid samma tidpunkt letar Jax fram sin fars bokmanuskript och dagböcker som pekar på att Sönernas intention inte från början var att handla med vapen och liknande företeelser.

Och någonstans där börjar det bli intressant. Starsträckan är lång - men serien växer med tiden. Mycket tackvare alla meriterade skådisar, utöver stjärnorna från "Hellboy", "Futurama", "Sopranos" kan vi även lägga till Dayton Callie ("Deadwood"), Mitch Pileggi ("Arkiv X", Stargate Atlantis") och inte att förglömma producenten som även ligger bakom den underskattade serien "The Shield", nämligen Kurt Sutter.

Jag har inte nämnt det viktigaste... denna gangster-saga kretsar kring ett motorcykel gäng. Vilket känns mera intressant än de vanliga klichéerna i denna genre: pasta-feta Italienare, alkoholiserade Irländare, tjurnackade Ryssar och livsfarliga Japaner.

Soundtracket står i en liga för sig själv. Det är också en viktig del i detta epos som ingen bör missa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

men tyvärr spelar Ron Pearl en horunge i serien!

Anonym sa...

perlman mena ja