lördag 8 mars 2008

Stargate: The Ark Of Truth

Håren på armarna reste sig två gånger under de första 5 minuterna. Första gången när jag hörde en variant på den klassiska Stargate Theme spelas när bilden svepte över ett maffigt snötäckt bergsmassiv och andra gången när jag såg Teal’c, Vala och Daniel på Dakara. Men är du inget stort fan av ”Stargate SG-1” serien kan du ignorera de två första meningarna.

Kort om handlingen: SG-1 ger sig ut på en jakt efter ”The Ark of Truth” som en gång för alla skall stoppa Oris inflytande över galaxen. ”The Ark of Truth” sägs kunna hjärntvätta alla Priors till att se den rätta vägen, men senast arken sågs till var för miljontals år sedan och då i händerna på Alteranerna.

Egentligen är denna film inte mera än ett väldigt påkostat dubbelavsnitt av original serien ”Stargate SG-1”, med ett par twistar och oväntade forna fiender. Men inget vi inte redan har sett under de 10 säsongerna som tv-serien gick i. ”Stargate: The Ark Of Truth” är en film man blir glad av att se om man har följt ”Stargate SG-1”. Ytterliggare en sista natt med gänget för alla oss som har törstat efter mera sedan serien slutade att visas.

”Stargate: Continuum”, som har premiär i juli, verkar bli ett snäpp bättre. Och det finns två anledningar till det och den första anledningen stavas: Major General Jack O’Neill och den andra: Detta kommer verkligen att bli den sista natten med gänget! Om nu inte SG-1 dyker upp i någon form i MMORPG spelet ”Stargate Worlds” eller i den kommande serien ”Stargate Universe”.

2 kommentarer:

Anna sa...

Såg den i eftermiddags, ähhh, inte lika överväldigad som du blev tror jag.

andros sa...

Läser man mellan raderna är jag ju inte så överförtjust i denna film som det verkar. Som ett påkostat dubbelavsnitt. Jag blev egentligen mest glad för att få återse gänget en gång till.