lördag 2 juni 2007

Vann rätt talang?


Buktalaren Zillah med apan Totte vann en miljon i gårdagens final av Talang 2007. Vann rätt talang? Jag antar det, de fick mest röster. Men behöver verkligen Sverige en ny Anki och Pytte? Min röst låg på Skånske Elias men hans ringa ålder spelade nog in i att han inte vann även om han fick en viss draghjälp av Robert Gustafsson som gjorde sin paradroll som Peps Persson.


Och vad menas med en talang egentiligen? Jag har ifrån början haft tanken om att Talang 2007 skall sortera fram talanger som inte har sin talang som yrke. Till exempel en charkuterist som är en hejjare på att sjunga, en polis som kan jonglera med eld eller en VD som kan gå på händer. Och vad fick vi, ett gäng etablerade artister som bara vill göra reklam för sig själva inför svenska folket.


Magikern Julien försörjer sig som magiker något annat framkom inte(länk till hans hemsida), Dragshowartisterna Diamond Dogs sätter upp föreställningar (länk till deras hemsida), Slowmotion Phax jobbar med dans (länk), Harlem Hot Shots är ett professionellt svenskt danskompani specialinriktat på autentisk showunderhållning från swingeran.(länk), Totte & Zillah Zillah kan man boka här. Det är egentligen bara de unga deltagarna Baby Bang, Skånske Elias och Mimmi Sandén som kan räknas som renodalde talanger. I alla fall enligt mig.
(bild via TV4.se)

Inga kommentarer: