måndag 18 juni 2007

Bullrun, Jamies Kock, Epitafios

Ironin flödade friskt i Kanal5s nya realityserie Bullrun. Vem var programledare för hela rasket om inte den tjurnackade fd. wrestlaren Bill Goldberg.

Annars fanns det inget ont i den serien, lagom att titta på en söndagskväll på femman.

Handling: 12 par med var sin bil skall åka på en 4000 miles lång roadtrip runt om i usa under 18 dagar. I varje avsnitt åker den bilen som har sämst tid ut. Först ut var systrarna Dimitra Dorbacopoulos och Andrea Abenoza i sin 2007 Scion tC. Jag vet redan vem som vann, det tog typ tre sekunder att ta reda på när jag sökte på vad deltagarna hette på wiki. Så det kan gå...

Jamies Kock var ovanligt bra för att vara en serie av den nästintill uttjatade Jamie Oliver. Handling: Fyra av hans medarbetare på en av hans Fifteen restauranger får chansen att tävla om en pub. Må bäste man/kvinna vinna. Enkelt simpelt, spännande och bara fyra avsnitt.

Men jag saknar ändå den genuina Jamie Oliver. Han som man kunde se åka kana på räcket ner för spiraltrappan, han som skojade med hon som var bakom kameran, han som grimaserade när han vred ur citron, han som var hej och du med alla grönsakshandlare. Jamie har försökt att återskapa den känslan i det flesta serier han har gjort sedan dess, men han lyckas sällan.

Igårkväll såg jag även Epitafios som jag spelade in i fredags. Den serie är det bland det bästa som går på teve nu för tillfället. En sadistisk och ytterst välplanerad mördare med drag av Saw filmeras skurk Jigsaw och John Doe i Se7en vill hämnas och han drar sig inte för något. Uppfriskande med en välgjord och spännande serie där ingen talar engelska. Missa inte! SVT2 22:30 fredagar.

Inga kommentarer: