söndag 22 april 2007

The Comeback - Nytt i veckan 6/6


© HBO

Den föredetta B-skådisen Valerie Cherish får en ny chans att göra comeback när hon blir erbjuden att vara med i en realityshow, kallad "The Comeback", och samtidigt provspela för rollen som en arkitekt som bor tillsammans i en lägenhet med ett par andra tjejer i sitcomen "Room and Bored". Men inget går som hon har tänkt sig, hon är för gammal för rollen. Istället för att spela en arkitekt som bor tillsammans med sina tjejkompisar blir hon Aunt Sassy, en kvinna som bor i lägenheten ovanför och går klädd i fula joggingdressar.

Jag har alltid haft svårt gör Lisa Kudrow som skådis, hennes roll i "Vänner" som vimsig och korkad hippiebrud var inte i min smak. Men när hon gör nästan samma rollprestation i "The Comeback" fungerar det perfekt.


The Comeback kan närmast beskrivas som en blandning av Ricky Gervais Extras, Kirstey Alleys Fat Actress och Larry Davids Curb Your Enthusiasm.


Extras som i pinsamma moment och bakom kulisserna/realityshow känsla.

Fat Actress som i känd skådis skall göra comeback

Curb your Enthusiasm som i bildspråket och vad händer en skådis efter en tidigare succsé?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tyckte mest det var segt. Men eftersom Weird Science hyllar det så kanske man får ge det nån chans till.

Sara Ödmark sa...

Jag såg inte hela avsnittet, men tyckte det verkar lovande. Lisa Kudrow var verkligen strålande.

andros sa...

stekspaden: Ja imellanåt var det lite segt, men tempot skall inte trissas upp så mycket mera det är ju ändå en mockumentary. Jasså har Werid Science skrivit om The COmeback? Det har jag missat.

saom: Ja den är väldigt lovande. Synd bara att serien lades ned efter ett par avsnitt. Man vill ju liksom inte sätta sig in allt för mycket i serien när man vet att den inte får fortsätta.