söndag 18 mars 2007

Pilotavsnitt i USA under 2007 - 2008

98 pilotavsnitt ifrån amerikas 5 största tvbolag som kommer att sänds under 2007-2008.

Värda att notera:

ABC
"Life on Mars" får en Amerikansk uppföljare. Är 1970-talets Amerika lika kul som 1970-talets England? Jag är tveksam. Det är något speciellt med 1970-talet i England, coola bilar, härliga dialekter och hårda poliser. Under 1970-talets Amerika var det väl bara en massa privatdetektiver i afro som jagade "pimpar", eller? Filmen "Mr. & Mrs. Smith" blir TV. Jag har inte sett filmen ännu, men det luktar dussinaction med b-skådisar när det hela skall bli film.


CBS
CBS däremot har inga serier som är bekanta. Bland dramaproduktionerna kan man se att det ockulta fortfarande är populärt, "Twillight" Vampyr goes P.I, "Demons" som handlar om exorcister och "Babylon Fields" beskrivs som apocalyptic comedy drama(?).

FOX
Inte heller CBS har någon gammal bekant film som blir serie men de har däremot en nygammal brittisk serie! I "Minister of Devine" får vi se Kirstie Alley i rollen som en präst som återvänder till sin barndomstad. Serien är baserad på The Vicar of Dibley som har gått i svensk TV i ett par omgångar. Frågan är ju om Kirstie Alley har gått upp i vikt igen, för Dawn French som gör rollen som prästen Geraldine Granger i "The Vicar of Dibley" är ju inte direkt smal.

Flera kända ansikten som gör nytt. Kelsey Grammer återses i komedin "Action News" som utspelar sig i ett tv-hus. Får vi se Kelsey Grammar i rollen som Dr. Fraiser Craine, för fjärde gången?


NBC
Mera från England. "The IT Crowd" får en amerikansk avstickare (som jag har nämnt i ett tidigare inlägg) även brittiska "I'm With Stupid" får en avstickare.
Youtube stjärnorna Barats och Bareta får en egen show "This is Culdesac". Ni kanske känner igenom dem från deras Mother's Day sketch?

CW
CW har bara 8 nya produktioner på gång. Den enda serien som lockar är "M.I.L.F and Cookies", men det är nog mest namnet som gör att jag höjer på ögonbrynen... lite.

Där har vi det, ett par av de 98 nya piloterna som kan ses i Amerika under de kommande åren. Amerikanerna är väldigt bortskämda när det gäller bra TV. Det är inte ofta en svensk serie får ett par avsnitt på sig för att kolla om det finns intresse för den, jag kan inte minnas när det hände sist?

Det känns lite onödigt att rabbla upp flera serier, titta själva bland listorna (länken längs uppe) kanske ser du något nytt kul som jag har missat?

Inga kommentarer: