måndag 9 mars 2009

Framtiden för Stargate

Då har man sett den allra sista delen av "Stargate Atlantis" och det vart som jag trodde, rumphugget. I mitten av augusti förra året - runt avsnitt 87 - utanonserades det att det bara skulle bli 100 avsnitt och redan då fanns det tillräckligt många lösa knutar för två eller tre säsonger till. Så visst kändes de sista avsnitten onödigt framstressade och redan nu saknar jag Ronon, Teyla, Beckett och resten av gänget.

Men nu skall vi inte älta det förgångna utan se framåt istället. För framtiden för oss "Stargate"-älskare ser verkligen ljus ut, lika ljus som den infraröda solen i avsnitt 93 av Stargate SG-1, Red Sky.


Stargate SG-1 - Film 3

Jag hade lite på känn att det skulle bli en "Stargate Atlantis" film (eller två) men att det skulle bli en tredje SG-1 film kom som om en total överaskning för mig.

Brad Wright (en av männen bakom Stargate-franschisen) avslöjade i början av detta året på Joseph Mallozzis blogg (också en av männen bakom Stargate) att det var en tredje film på gång som centrerar handlingen runt ingen mindre än Jack O'Neill. Det är meningen att så många som möjligt av det ursprungliga SG-1-folket skall medverka än så länge har Amanda Tapping skrivit på för denna film och även den kommande "Stargate Atlantis"-filmen. Sommaren 2009 är det tänkt att filmen skall ha premiär.



Stargate Atlantis Filmen

Mer än fakta än att Joseph Mallozzi ligger bakom denna direkt-till-DVD film som skall släppas under 2009 finns inte i dagsläget.



Stargate Universe

Höjdpunkten under 2009 blir nog ändå den helt nya Stargate-serien som denna gång handlar om ett helt nytt gäng som blir strandsatta långt borta på det okänt Ancient-skeppet "Destiny" (bilden) när de utforskar den nionde symbolen på Stargaten (tänk "Stargate Voyager").

Denna tredje installation är alltså helt fristående från de övriga två serierna/filmerna.


Rollerna:

Doktorn Nicholas Rush spelad av Robert Carlyle ("Trainspotting", "The World Is Not Enough")

Översten Everett Young spelad av Justin Louis ("Saw IV")

Löjtnant Matthew Scott spelad av Brian J. Smith

Sergant Tamara Johansen spelad av Alaina Huffman ("The O.C.", "Smallville")

Eli Wallace spelad av David Blue ("Moonlight", "Ugly Betty")

Chloe Armstrong spelad av Elyse Levesque ("Men in Trees")

Sergant Ronald Greer spelad av Jamil Walker Smith

Camille Wray spelad av Ming-Na ("Mulan" (röst))

Överste Telford spelad av Lou Diamond Phillips ("Young Guns", "Psych", "Che: Part Two")

Rollistan är inte helt 100% säker i dags dato.


Mina 5 cent om castingen. Utöver Robert Carlyle och Lou Diamond Phillips är det relativt många okända namn. Många snyggon för att locka tittare. Se bara på Alaina Huffman som har varit med i "Dawson's Creek", "The O.C.", "Painkiller Jane", "Smallville" och "Tru Calling" inga serier direkt där" "fallen out of the ugly tree and hit every branch on the way down" är en merit.

Vad sägs annars om Ming-Na som utöver en hel del röstskådespeleri även spelade Chun-Li mot Jean Claude Van Damme i "Street Fighter". Eller varför inte Jamil Walker Smith som mest har sysslat med tecknade serier på Nickelodeon?

Det ser ut att bli en intressant höst. Och det menar jag verkligen med hela mitt hjärta för Stargate hamnar på en hedevärd andra plats bland Star-filmerna/serierna (1. Star Wars, 2. Stargate, 3. Star Trek).

Läs mera om de kommande filmera/serierna på Gateworld.net

Inga kommentarer: