fredag 26 september 2008

TV-krönika: 26 september 2008

* Det blir lätt skitnödigt när SVT försöker vara ungdomligt hippa när de skall göra nöjesprogram och liknande satsningar - men premiären av "Hype" var ändå helt okej. Karin Winther var lite rörig, nervös och pratig i sina intervjuer, väldigt o-SVT:ig. Precis vad som behövs. Men det blir inte aktuella ämnen nog när man bara kör 30 min per vecka och försöker hålla jämna steg med nyhetsflödet på nätet. Men det är ett steg i rätt riktning.

* Sällan har väl Morgan Surlocks "30 days" varit mer aktuellt än igår (på Kanal 9) när en kvinna i 40-års åldern, som hade fått en vän ihjälskjuten några år tidigare, fick pröva på livet som vapentokig hos en man och hans 15-åriga son. Han övertygade i alla fall inte mig om varför man skall ha en M16 en AK4, ett tiotal pistoler och några gevär för att försvara sig mot tjuvar när man bor ute på amerikanska bondvischan. Bästa kommentaren var när hon samlade ihop två andra personer som hade fått någon de älskar dödade av skjutvapen:

-Vi kämpar med vår sorg och du kämpar mot din rädsla (ung.)

* Varför sänder SVT norska "Grosvold" för? Det kan vara intressant när det är någon känd svensk med eller annan dignitet. Men när de har med någon inhemsk stjärna i lusekofta - ja då tappar jag intresset rätt fort.

* Ikväll: Premiär för "Stargate Atlantis", äntligen känns fredag som fredag!

Inga kommentarer: