tisdag 2 september 2008

TV-krönika: 2 september 2008

* Helt plötsligt kändes både, Leno, Letterman och O´Brien trötta och förlegade. Jon Stewart var inte ett dugg rolig längre. Jimmy Kimmel är framtidens nya talkshow namn (iaf. för oss i Sverige, han har ju hållt på sedan 2003). Han har både intressantare gäster, som inte alltid är gräddan av kändiseliten, ta bara en sådan ska som att han bjuder in Maurice Greene som gäst nu i veckan? Och framför allt han är lite fräckare i käften än sina konkurenter. Får vi bara hit Craig Ferguson också - ja då blir jag riktigt nöjd.

* Dexter som jagad och stressad seriemördare i säsong 2 är mycket bättre än Dexter som en iskall mördare i säsong 1. Men fortfarande är hans syster Debra Morgan den mest obehagliga personen i serien. Jag har väldigt svårt för hennes attityd och hennes sett att framstå i serien, jag vet inte om jag gillar eller hatar Jennifer Carpenters (som Michael C. Hall är ihop med i verkligheten) tolkning av henne.

* Apropå incestuösa förhållanden... "Förbjuden syskonkärlek" på Tv4 idag har väl en något mera vanlig rubrik än deras tidigare dokumentärer på tisdagarna som: "Hjälp jag kan inte sluta fisa". Men för min del blir det "Ugly Betty" på Kanal 5 - jag har verkligen saknat Betty.

2 kommentarer:

Miss M sa...

Men är det inte så att det är repris på Uggly Betty? Låter som ett avsnitt jag i all fall sätt (I svensk tv) i tv-tidningen

andros sa...

Jasså? Jag hade iaf. inte sett det tidigare så för mig var det nytt.

Men det kanske är som du säger.