fredag 19 september 2008

TV-krönika: 19 september 2008

* Denna vecka var den sista veckan som TV4 körde två avsnitt av "Heroes". Från och med nästa vecka visas "Heroes" bara på torsdagar. Jävligt trist tycker jag. Jag ser hellre att de kör ut två avsnitt i veckan och att det tar slut dubbelt så fort än, som det är nu, visas en gång i veckan och tappar i tempo.

* Hösten första riktigt stora tablå-överraskning har premiär ikväll på Kanal 5 19:30, "Aliens in America". Jag visst att Kanal 5 hade lagt vantarna på den men inte att den skulle ha premiär nu idag?! Men det blev bara en säsong efter halvljumna recensioner. Det är kanske därför som Kanal 5 väljer att lägga den 19:30 och därmed krocka med "Postkodmiljonären" på TV4? Det kanske inte handlar om samma målgrupp men se bara på hur det gick för "The Riches" på TV3 förra året.

* En gammal nyhet men jag måste bara kommentera den. Magnus Betnér blev ju anmäld av en pastor för ett par dagar sedan som hade blivit upprörd över hans framträdande i en metodistkyrka. Och varför förstår jag inte, han citerade ju bibeln nästan rakt av (på sitt lite speciella sätt men ändå)? Och man kan knappast beskylla Betnér för att inte vara påläst, han är ju själv uppvuxen i ett metodisthem. Nej tack gode gud att man är ateist då behöver man inte bekymra sig över sådana saker...

Läs Magnus Betnérs tankar om hela den här historien i hans dagbok.

4 kommentarer:

Jossan sa...

Ja visst är det lite märkligt att anmäla Betnér?! Nog för att han var hård men han var ju ovanligt nedtonad och respektfull (tyckte jag)! Dessutom... de som bjöd in honom måste ju haft liite koll på hur han brukar prata. Men för dem kanske det hela var ett pr-trick? Nåja - som du skrev - tur att man är ateist.

andros sa...

Visst hade han väldigt mild framtoning, han brukar ju annars vara rätt fräck i käften. Det är ju ett tecken på att han lyckades, alltså att han blev anmäld :)

shine sa...

såg 1:a avsnittet i fredags av "aliens in america". jättebra ju... fast jag undrar hur tv-seriern kmr å fortskrida.. känns som om de kanske kmr va en sån där halvljummen typisk amerikansk tv-serie om skolungdomar... (tråkigt)

andros sa...

Ja Aliens in America var okej. Men det fick som sagt bara en säsong. Och det känns nog lagom, jag menar hur många gånger är det kul att påpeka alla skillnader mellan "vi" och "dom"?