måndag 16 juni 2008

SVT Play utökar sitt utbud

I sommar kommer äntligen SVT:s tittare få möjlighet att titta på utländskt tv-drama i SVT Play. Det är den tyska polisserien Kriminaljouren (KDD) som SVT har rättigheter att visa på svt.se i 30 dagar efter sändning.

Även i det nyinköpta BBC-paketet, där bland annat Ashes to Ashes och Freezing samt nya säsonger av Mördare okänd och Svindlarna ingår, finns det rättigheter att visa programmen i SVT Play. I paketet ingår även flera dokumentärer inom natur och vetenskap. För BBC-paketet gäller 7 dagar efter sändning i SVT Play.

För all utländskt drama gäller det att man måste befinna sig i Sverige för att kunna titta på programmen i SVT Play.

- Det här är riktigt roligt. Detta är ett första steg mot att även erbjuda det utländska utbudet i SVT Play, säger Göran Danasten, programchef för fiktion på SVT Programinköp.

Kriminaljouren sänds lördagar kl 21.00 i SVT1. Titta på första avsnittet här: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1173358

Ashes to Ashes sänds hösten 2008 i SVT.

2 kommentarer:

TV-eleven sa...

Jag gillar SVT PLAY - detta leder kanske till att vi får se fler serier...

andros sa...

Ja det är ingen dum idé men det behövs fortfarande flera utländska serier/program som liksom kan ge lite mera tyngd åt hela projektet. Vi behöver inte flera svenska skitserier och samhällsprogram som ingen tittar på på SVT Play.