fredag 18 januari 2008

TV-krönika: 18 januari 2008

* "Mad Men": Okej, för det första - rökte de inte bissart mycket? Nog för att det var mera allmänt vedertaget att det skulle rökas i tid och otid och nog för att detta avsnittet kretsade kring att göra reklam för Lucky Strike. Men någon måtta får det väl ändå vara? Det blev nästa lite löjligt till slut, speciellt när sekreteraren Peggy Olsen skulle undersökas och det första läkaren gör är att tända en cigg innan han ber henne sätta sig i gynekologstolen.

Men om man bortser från det ständiga bolmandet var "Mad Men" en habil serie. Vi har den nyinflyttade sekreteraren, vi har den karriärgalne ungtuppen Pete Campbell som inte skyr några medel, bossen Don Draper som hela tiden måste hålla sina undersåtar i styr och vara till lags för sina högre chefer, ett gäng manschauvinister till medarbetare och med några skvallriga telefonister har vi alla klichéer tillgodosedda.

Första avsnittet av "Mad Men" griper inte tag i mig lika starkt som "Californication" eller "Brotherhood" gjorde - men jag skulle för allt i världen inte missa nästa avsnitt. Jag tror denna serie kan växa till sig och bli en av 2008 års bästa serier.

* ...apropå "Californication". Gårdagens avsnitt hade inte lika många nakna bröst som förra gången men mera knark och spyor så det gick på jämnt ut.

*...apropå "Brotherhood". Missa inte kvällens avsnitt. Skall Tommy Caffe bli mera indragen i sin kriminelle brors förehavanden? Och stiger han i graderna inom den kriminella världen nu när han har återtagit sina tidigare "affärer"?

Kvällens avsnitt heter "Genesis 27:29": May peoples serve you, And nations bow down to you; Be master of your brothers, And may your mother's sons bow down to you. Cursed be those who curse you, And blessed be those who bless you."

* Alla utom Uffe Larsson och Tony Irvings frisyr skall åka ut ikvällens "Let's Dance".

Inga kommentarer: