onsdag 27 juni 2007

SVT i avtal med HBO

SVT har slutit ett treårsavtal med HBO, en producent av kvalitativ tv-dramatik för en mer akademisk och nischad publik.

Tidigare har HBO producerat serier som Sopranos, Six feet under, Entourage och Big Love – som alla köpts in av SVT inom ramen för ett tidigare avtal med Warner Brothers. Nu kan SVT:s tittare se fram emot HBO-serier som The Pacific, True Blood och Generation Kill.

- Nu när HBO står på egna ben, det vill säga distribuerar sina egna serier, var det viktigt för SVT att säkra ett avtal med dem, säger Annie Wegelius, programdirektör på SVT.

- Dessutom är det mer otåligt och nervöst än vanligt hos de amerikanska network-kanalerna, och att gå in i ett stort avtal med någon av de stora bolagen, som Fox och Warner till exempel, har sina risker. Av de serier som visades vid förra årets så kallade screeningar i Los Angeles har hela 32 av 48 lagts ned, och i det här sammanhanget står HBO i stället för konsekvens och uthållighet, fortsätter Annie Wegelius.

- Ett plus för svenska tittare är också att vi lyckats korta ned den period som dessa serier går på betal-tv. I fortsättningen kommer HBO:s serier mycket snabbare till SVT, lovar hon.

Av det tittarna har att vänta i SVT framöver märks bland annat The Pacific, uppföljaren till Band of Brothers, från producenterna Steven Spielberg och Tom Hanks. Vidare kommer SVT att visa Six Feet Under-skaparen Alan Balls nya drama True Blood samt David Simons och Ed Burns miniserie Generation Kill, med Alexander Skarsgård i en ledande roll.

(via etermedia.se)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Då tycker man ju att de borde kunna sända säsong 4 av världens bästa serie; The Wire nångång.
Hörde förresten att Simma lugnt, Larry skulle komma 22 augusti, om de nu inte hinner ändra sig fler gånger.

andros sa...

Precis säsong 4 av The Wire är ett måste! Jasså 22 augusti... det skall jag kolla upp närmare. Tack!

Nu när både Canal Plus och SVT har slutit nya avtal med HBO känns mitt förra inlägg om SVT och HBO mera aktuellt http://fjarrkontrollen.blogspot.com/2007/05/kaka-sker-maka-hbo-och-showtime-gillar.html

Anonym sa...

Säsong fyra startar i september på svt.

andros sa...

Säsong fyra startar i september på svt. Jasså? Jag har bara lyckats leta reda på att SVT skall köra säsong 4 men inte när.

Anonym sa...

En månad gammal info från svenskan:

http://www.svd.se/dynamiskt/noje/did_15530304.asp

Harry brukar inte sitta och hitta på, utan lyfter luren och frågar innan han skriver, så jag tror på honom.

andros sa...

bunk

Jag brukar inte läsa svenska dagbladet så det var ny info för mig. Men kul med en fjärde säsong!