tisdag 5 juni 2007

Sommar, sommar, sommar! Det är dans i folketspark!

Jag har sneglat lite i nästa veckas tv-tablå och den riktigt osar av sommarprogram. På måndag 09:15 börjar sommarlovs tv, det är dags för Nic Schröder att leda det iår igen. Det har bara hänt en gång tidigare att samma sommarlovsprogram återkommer för ett andra år, 1993 och 1994 huserade Tippen på morgnarna. Tippen tillsammans med Volrammos 1992, med de två utomjordingarna Retep och Negröj, är två av mina allra bästa teverelaterade barndomsminnen. Sommaren 1995 hade jag fyllt 15-år och ägnade mest sommaren åt att ligga och tryna i sängen till ett halvtvå på eftermiddagarna.

Barfota Ernsts Sommartorpet börjar också på måndag. Just nu pågår TV-inspelningarna av årets Sommartorp för fullt. I år gör Ernst Kirchsteiger & Co om ett gammal skräpig och nedgången lada till ett sommarboende. (via svt.se/sommartorpet) Efter Sommartorpet kör Packat & klart sin årliga sommriga version.

Redan nu på söndag (18:15 SVT2) har Raskens reprispremiär. En serie som alla måste se någon gång i sitt liv. Har du inte sett den ännu så passa på nu, det dörjer nog länge innan den här pärlan visas igen. Läs en kortfattad sammafattning om Raskens här.

Det är en hel del andra intressanta reprisstarter som kommer nu framöver. Fredrik Lindströms Världens Modernaste land (Söndagar 21:30 SVT1), The Office (Måndagar 23:30 SVT2), Landgång med Anne Lundberg från 2005 (Fredagar 20:00 SVT1). Och tidigare nämnda( i spalten till vänster på min blogg) Simma Lugnt, Larry! och Veronica Mars.


De kommersiella då? Ja Kanal5 kör igång Tori Spelings realityserie Tori & Dean: Inn Love tisdagen den 12 juni 21:55. Sen har jag inte riktigt koll på vad som händer. SVT är fortfarande starkt förknippat med sommar-tv även om de iår visar en hel del repriser.

Trevlig sommar!

EDIT:
Det är en hel del på gång även denna vecka också. Nu på torsdag(imorgon) har säsong 1 av Morgan Spurlocks 30 dagar reprisstart på TV4 23:35. På fredag börjar Entourage om på nytt igen, SVT1 23:10. Och till sist på lördag... Sopranos säsong 5 23:35.



(Tippen bild via SVT, Tori Spelling via här)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Av någon sjuk anledning så ska inte SVT visa Simma lugnt, Larry imorgon som planerat utan har ersatt det med gamla Anders och Måns-avsnitt.

andros sa...

Jag hade ingen tanke på att titta på simma lugnt Larry när det gick senast så det gick mig förbi att de inte var något avsnitt då :/

Men Anders och Måns? De är väl roliga men varför inte visa Larry? *suck*