tisdag 15 december 2009

Alternativa tv-tips inför julen

Mängder med jul-filmer, Kalle Anka 15:00 på julafton, Karl-Bertil senare på kvällen, trevliga traditioner men det ser i princip ut likadant år ut och år in. Här följer ett gäng tips om lite alternativa tv-serier/filmer mm.


Måndagen den 21 december

Skippa "Anna Ankas jul" på TV3 som drog igång den 20 dec. titta hellre på Hollywoodfru Maria Montazami som följer på "Anna Ankas jul" 20:30. Hon är både trevligare och mera sympatisk än sina kollegor.

Alternativt se på Färjan, best of på Kanal 5 20:00.


Tisdagen den 22 december

Rosa Taikon - ett sånt liv, en dokumentär om sveriges mest kända rom på SVT2 21:30.

Morgan Spurlocks 30 days drog igång veckan innan och efter det Top Gears specialare från Botswana Top Gear: Botswana special. Allt på Kanal 9 21:00 och framåt

En reprisering av min favoritserie Epitafios drar igång 00:50 på natten på SVT1.


Onsdagen den 23 december

Skippa "Bingolottos uppesittarkväll" det är ett bra sätt att förstöra dan före dan - titta hellre på Invasions of the christmas lights på Kanal 5 20:00. I och för sig något som återkommer varje år men det är alltid lika fascinerande


Julafton

Julaftonen är traditionsenlig ända in i döden - nästan. Men TV4 Komedi sticker ut rejält och visar mängder med julspecialer under dagen. Kolla i tablån, välj och vraka!

Juldagen

Juldagen är om möjligt ännu mera mainstream, det är inget som sticker ut. Men Michael Jackson - the dangerous tour på TV4+ 16:30.

Annandagen

Samma visa idag. Monty Python 40 år på SVT2 20:00 är väl det enda lite mera spännande på annandagen.

Inga kommentarer: