lördag 8 december 2007

Dokusåpafolket som fick mera än 15 minuter

Rätt låt vann i fredgens Idol-final yada yada yada... Men vem har lyckats bäst sedan de lämnade ön, huset, farmen, studion?


1. Carolina Gynning

Då:
Hetlevrad blondin som hade ett ohälsosamt förhållande med en fransman inne i huset och som till slut gick hela vägen och vann "Big Brother" 2004.

Nu:
Känd över hela Sverige - Idol Carolina Gynning med hela svenska folket. Som har gått från en modellkarriär, till "Studio F1", till "Förkväll", till "Idol 2007" och nu senast till ett fett kontrakt på Kanal 5 och sitt nya program "I huvudet på Gynning".


2. Emma Andersson

Då:
"Robinson" 2001 till en sångkarriär året senare. Förnedrad av Filip och Fredrik och slutligen vinst i "Super Robinson" 2004.

Nu:
En karriär på Kanal 5 (som nu visserligen har gått i stå) med "Dolcevita". Spelarfru i Detroit, ihop med Henrik Zetteberg - omtyckt av hela svenska folket.


3. Marie Picasso

Då:
Joker i "Big Brother" huset 2002. Förlovade sig med Benjamin Sorano i huset efter mycket strul fram och tillbaka.

Nu:
Gick från att leda spelprogrammet Game-On på TV400 till att gå hela vägen i "Idol 2007". Och ja, självklart, bli omtyckt av hela Sveriges befolkning.


4. Kitty Jutbring

Då:
Med i "Big Brother" 2002 - känd som "80-tals Kitty" av Alex. Ledsen när Jacob besudlade Kotten och även känd för när hon absolut inte vill ställa upp på en gemensam fotografering för Zlits(?).

Nu:
Sedan ett par år tillbaka ett känt ansikte på SVT:s "Bobster" och i radioprogrammet "Christer i P3". Även välkänd DJ.


5. Erik Niva

Då:
Farmen-deltagare som ljög om att han var vegatarian och skapade en del kontroverser därefter.

Nu:
Jobbar på Sportbladet.


6. Jan Emanuel Johansson

Då:
Robinsson-deltagare som vann 2001.

Nu:
Använda sin nyvunna popularitet och prispengar till att kampanja sig in i riksdagen 2002. Lyckades, satt ett mandat, 2002-2006.


7. Alexandra Zazzi

Då:
Vann den andra omgången av "Robinsson" 1998.

Nu:
Har i stort sett varit med i vartenda program som handlar om mat i TV och gett ut ett antal kokböcker. Varit programledare för "Köket" på TV4.


8. Martin Melin

Då:
Våran första stora dokusåpastjärna när han vann "Robinsson" 1997. Lovade sedan dyrt och heligt att spendera sina pengar på sin dåvarande flickvänn för att plocka pluspoäng i finalen.

Nu:
Förekommer nu och då i dagspressen. Uttalar sig i polisiära frågor mm.


9. Zübeyde Simsek

Då:
Trefaldig dokusåpadeltagare "Robinsson" 2001, 2003 och "Club Goa". Syntes allt som oftast ihop med Emma Andersson och bråkade en hel del med Özcan.

Nu:
Dyker upp både nu och då i olika sammanhang. Känd frisör.


10. Mariana "Mirre" Dehlin

Då:
Liten, ettrig hattprydd "Robinsson" deltagare 2002.

Nu:
Liksom Zübeyde syns hon nu och då, men mest i frisörsammanhang.


Walk Over - vi som skulle ha hållt oss undan från rampljuset direkt efter dokusåpatiden:

Linda Rosing nuff said...
"Robinson Robban" nuff said 2...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du glömde väl Naken-Janne ?

andros sa...

Naken Janne är väl gränsfall om han överhuvudet åstakom något efter sin tid i Farmen? Visst han förekom en del i kvällstidningarna pga. sin nakenhet. Men jämfört med linda rosing och robban är han obetydlig. Samma sak med knäppgöken Sebastin Dawkins